Sisi'den Esad'a destek

 Suriye 'ye yönelik muhtemel askeri müdahaleye ilişkin Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Fehmi'nin, "Hangi taraftan olursa olsun kimyasal silah kullanımını reddediyor ve kınıyoruz. BM inceleme heyetinin raporunu sunmasının ardından

Sisi'den Esad'a destek

 Suriye 'ye yönelik muhtemel askeri müdahaleye ilişkin Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Fehmi'nin, "Hangi taraftan olursa olsun kimyasal silah kullanımını reddediyor ve kınıyoruz. BM inceleme heyetinin raporunu sunmasının ardından uluslararası toplumu saldırıların sorumlularından hesap sormaya çağırıyoruz. Mısır, Suriye'ye yönelik yabancı bir askeri müdahaleyi kabul etmeyen tutumuna uygun olarak askeri müdahaleye katılmayacak ve şiddetle karşı çıkacak" ifadelerine yer verildi.

'SURİYE'NİN BİRLİĞİ KORUNMALI'

Açıklamada, "Uluslararası ilişkilerde kendini savunma ve BM Antlaşması'nın 7. Bölümü kapsamı dışında güç kullanılması kabul edilemez. Mısır, Suriye'deki bütün tarafları ve uluslararası toplumu siyasi bir çözüm bulmak, ülkenin birliğini korumak ve halkın meşru isteklerini gerçekleştirmek için Cenevre 2 toplantısını hayata geçirmeye çağırıyor" denildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Antlaşması'nın 7. Bölümü, uluslararası barışın tehdit edilmesi, bozulması ya da sivillere yönelik bir saldırı eylemi gerçekleşmesi halinde alınacak önlemleri içeriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler