Şimdi de Umman karıştı!

Umman'ın sanayi kenti Sohar'da, siyasi reform talebiyle yapılan gösteriler bugün üçüncü gününe girdi.Görgü tanıkları, iki meydanda toplanan göstericilerin, bu sabah saatleride Sohar'daki bir süpermarketi ateşe verdiğini söyledi. Bu arada güvenlik güçlerin

Şimdi de Umman karıştı!

Umman'ın sanayi kenti Sohar'da, siyasi reform talebiyle yapılan gösteriler bugün üçüncü gününe girdi.

Görgü tanıkları, iki meydanda toplanan göstericilerin, bu sabah saatleride Sohar'daki bir süpermarketi ateşe verdiğini söyledi. Bu arada güvenlik güçlerinin, protestocuları izole etmek ve sayılarının artmasını engellemek için kentte ana yolları kapattığı belirtildi.

Umman Sağlık Bakanı bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, Sohar'da dünkü gösterilerde 1 kişinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını söyledi. Uluslararası haber ajansları, daha önce gösteriler sırasında polisin plastik mermiyle ateş açması sonucu 2 kişinin öldüğünü bildirmişti.

Umman Sultanı Kabus Bin Said, önceki gün siyasi reform çağrıları üzerine kabinesinde revizyon yaparak altı bakanı değiştirmişti.

Güçlü bir aile hanedanlığıyla yönetilen Umman'daki gösteriler, Arap dünyasında otoriteyle mücadelede son parlama noktası olarak görülüyor ve benzer gösterilerin, gelecek ay Kuveyt ve Suudi Arabistan'da planlananlar dahil olmak üzere genişleyebileceğine işaret ediyor.

Umman, dünyanın petrol tankeri trafiğinin yaklaşık yüzde 40'ının geçiş noktası olan Hürmüz Boğazı'nın kontrolünü İran ile paylaşıyor, Tahran ve Washington yönetimleriyle güçlü bağlarından ötürü İran ile Batı arasında arabulucu olarak önemli bir rol de oynuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya