Selanik'te Atatürk arbedesi!

 Selanik'te düzenlenen bir törende Belediye Başkanı Yiannis Boutaris'in yaptığı açıklamalar şehirde gerginlik yarattı. Osmanlı'nın yüzlerce yıl şehri yönettiğini belirten Boutaris “Türk turistleri burada atalarının bıraktığı eserleri ziyaret etmeye davet

Selanik'te Atatürk arbedesi!

 

Selanik'te düzenlenen bir törende Belediye Başkanı Yiannis Boutaris'in yaptığı açıklamalar şehirde gerginlik yarattı. Osmanlı'nın yüzlerce yıl şehri yönettiğini belirten Boutaris “Türk turistleri burada atalarının bıraktığı eserleri ziyaret etmeye davet ediyorum” diye konuştu. Wall Street Journal'ın haberine göre özellikle Atatürk'ün evinin önemini vurgulayan Boutaris “Yunanlılar sevmiyor olabilir. Kim ne derse desin Atatürk Selanik'in çocuğudur” diye konuştu.
Belediye Başkanı ekonomik darboğazdaki ülkenin turist sayısını koruması için şehirlerin geçmişleriyle barışması gerektiğini düşünüyor. Bu nedenle daha önce de zamanında Selanik'te önemli bir musevi nüfusu olduğunu hatırlatarak İsrail vatandaşlarını şehre davet etmişti.
 
Ancak başkanın Atatürk'ü öven ve Türkler'i davet eden açıklamaları tepki topladı. Başkanın konuşması sırasında sinirlenen iki rahip “Boutaris seni serseri” “Türk hayranı” diye bağırarak konuşmayı yarıda kesti. İki rahip polis zoruyla uzaklaştırılırken, rahiplere destek olan vatandaşlarla polis arasında kısa süreli itişme yaşandı.
 
Yaşanan olaylara rağmen Boutaris önemli olanın Selanik'in kalkınması olduğunu belirterek “Halkın çoğunluğu benimle aynı düşünüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya