Savaş kapıya dayandı!

 ABD Başkanı Barack Obama, Suriye rejiminin kimyasal silah kullanmasıyla ilgili olarak, ABD'nin askeri eylemde bulunması gerektiğine karar verdiğini ve bu konuda Kongre'den yetki talep etme yoluna gideceğini açıkladı.Obama, Suriye yönetiminin kimyasal sil

Savaş kapıya dayandı!

 

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye rejiminin kimyasal silah kullanmasıyla ilgili olarak, ABD'nin askeri eylemde bulunması gerektiğine karar verdiğini ve bu konuda Kongre'den yetki talep etme yoluna gideceğini açıkladı.

Obama, Suriye yönetiminin kimyasal silah kullanmasına verilecek askeri karşılık konusunda, Rose Garden'da açıklama yaptı.

Suriye rejiminin hedeflerine yönelik askeri eylemde bulunma kararı aldığını belirten Obama, "Bu uçu açık bir müdale olmayacak, Amerikan askeri karada olmayacak. Eylem, sınırlı bir zaman diliminde olacak" dedi.

Eylemin vakti konusunda ise "zaman hassasiyeti" olmadığını ifade eden Obama, "Bu yarın da olabilir, gelecek hafta da, bir ay sonra da" diye konuştu

Obama, Kongre çalışmaya başladığı zaman buradan askeri güç kullanma yetkisi talep etme yoluna gideceğini bildirerek, "Kongre üyeleri seslerinin duyulmasını istedi, ben de katılıyorum" dedi. Kongre liderleriyle konuştuğunu belirten Obama, Kongre çalışmaya başlar başlamaz bu konunun tartışılmasına karar verdiklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya