Savaş bakanı öldürüldü!

Bağdat operasyonlar komutasından bir sözcü, El Nasır Liden Ebu Süleyman olarak da bilinen Numan Salman'ın, başkentin 130 kilometre batısındaki Hit'teki baskında öldürüldüğünü söyledi. İstihbarata dayanılarak başlatılan operasyonu Irak güvenlik güçlerinin

Savaş bakanı öldürüldü!

Bağdat operasyonlar komutasından bir sözcü, El Nasır Liden Ebu Süleyman olarak da bilinen Numan Salman'ın, başkentin 130 kilometre batısındaki Hit'teki baskında öldürüldüğünü söyledi.

 

İstihbarata dayanılarak başlatılan operasyonu Irak güvenlik güçlerinin yaptığı, Amerikan güçlerinin baskında yer almadığı belirtildi. Örgüt, iki üst düzey yöneticisinin öldürülmesinden sonra Ebu Süleyman'ı geçen mayısta "savaş bakanı" olarak atamıştı.

 

Irak İslam Devleti'nin, ülkedeki direnişçi grupların şemsiye örgütü olarak Irak'taki El Kaide tarafından kurulduğu tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya