Sarkozy'i üzecek son dakika!

Fransa Senatosu'nun Anayasa Komisyonu, "soykırımı inkar yasası"nı 9'a karşı 23 oyla "anasayaya aykırı" buldu.BU KARAR NE ANLAMA GELİYOR? Bu karara rağmen teklif 23 Ocak'ta Senato Genel Kurulu'nun gündemine gelecek, ancak Genel Kurul'daki nihai oylamadan ö

Sarkozy'i üzecek son dakika!

Fransa Senatosu'nun Anayasa Komisyonu, "soykırımı inkar yasası"nı 9'a karşı 23 oyla "anasayaya aykırı" buldu.

BU KARAR NE ANLAMA GELİYOR?
Bu karara rağmen teklif 23 Ocak'ta Senato Genel Kurulu'nun gündemine gelecek, ancak Genel Kurul'daki nihai oylamadan önce yasa teklifiyle ilgili değişiklik önergesi oylamaya sunulacak. Değişiklik önergesinin Genel Kurul'da kabul edilmesi halinde teklif görüşülmeden gündemden düşecek.

Komisyonun olumsuz yönde görüş bildirmesi, yasa teklifinin 23 Ocak'ta Genel Kurul'a gelmesi için engel değil, ancak söz konusu kararın yine de Senato üyelerinin üzerinde etkili olması bekleniyor.

Fransa Senatosu'nda 4 Mayıs 2011'de de bir Sosyalist senatör tarafından getirilen aynı yöndeki yasa teklifi, Genel Kurul'da incelemeye alınmamasını öngören değişiklik önergesinin kabulüyle gündemden düşürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya