Sarkozy’den Kadir İnanır taktiği

Sarkozy, dün bir radyo programında yaptığı açıklamada, Merkel'in kendi seçim gezilerine katılmayacağını açıkladı. Bu ifadeler, Sarkozy'nin son dönemde Avrupa Birliği konusunda yaptığı sert açıklamaların bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Sarkozy, öze

Sarkozy’den Kadir İnanır taktiği

Sarkozy, dün bir radyo programında yaptığı açıklamada, Merkel'in kendi seçim gezilerine katılmayacağını açıkladı.

Bu ifadeler, Sarkozy'nin son dönemde Avrupa Birliği konusunda yaptığı sert açıklamaların bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Sarkozy, özellikle göçmen işçiler konusunda geçen hafta çok sert ifadeler kullanmış ve gerekirse Schengen anlaşmasının dahi gözden geçirilebileceğini söylemişti.

Sarkozy, Merkel ile Avrupa'yı konuşmak üzere sürekli olarak bir araya gelebileceklerini, ancak bunun seçim kampanyası çerçevesinde olmayacağını söyledi. Sarkozy, "Çünkü seçim Fransa'nın kendi işidir" dedi.

Sarkozy'nin bu durumu ABD'de Frank Sinatra, Türkiye'de ise Kadir İnanır için anlatılan ünlü bir hikayeyi hatırlattı. Hikayeye göre, Kadir İnanır'ın yanına giderek kendisini çok sevdiğini söyleyen bir hayranı, "Az sonra kız arkadaşım da gelecek. O da seni çok sever. Bir iyilik yap, onun yanındayken bana (Aliciğim ne haber) diye sor. Ben de kız arkadaşıma hava atmış olayım" der.  

Kabul eden Kadir İnanır, hayranı yanında kız arkadaşıyla yanından geçerken elini kaldırıp "Aliciğim ne haber" diye sorar.

Hayranı olduğunu söyleyen genç döner ve "Hadi ordan Kadir, sildim ben seni" der.

Merkel, Ocak ayında yaptığı açıklamayla anketlerde geride olan Sarkozy'ye destek olmak için partisi Hıristiyan Demokratlar'ın Fransa seçiminde Sarkozy'yi destekleyeceğini açıklamış ve onunla seçim gezilerine katılacağını söylemişti.

Bunu memnuniyetle karşıladığını söyleyen Sarkozy, son açıklamayla geri adım atmış oldu.

Sarkozy'nin bu geri adımında, Sosyalist Parti lideri Francois Hollande'ın "Bu ülkeyi Alman Başbakanı'nın yönetmesini mi istiyorsunuz" şeklindeki kampanyasının etkili olduğu söyleniyor.

22 Nisan ve 6 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan seçimlerin ilk bacağında Sarkozy'nin Hollande'ı yakaladığı, ancak ikinci tura kalındığında Hollande'ın hala açık ara önde olduğu belirtiliyor.

Sarkozy, bunu bildiği için özellikle ikinci tura kalma olasılığı çok düşük görünen aşırı milliyetçi Jean Marie Le Pen'in taraftarlarına yönelik milliyetçi mesajlar veriyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya