Sarkozy yine Türkiye'ye sardı!

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, geçtiğimiz hafta Brüksel'de düzenlenen liderler zirvesinde yine Türkiye'ye çattı.Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, geçtiğimiz hafta Brüksel'de düzenlenen liderler zirvesinin ardından yeni bir Avrupa'nın doğduğunu belirtti

Sarkozy yine Türkiye'ye sardı!

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, geçtiğimiz hafta Brüksel'de düzenlenen liderler zirvesinde yine Türkiye'ye çattı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, geçtiğimiz hafta Brüksel'de düzenlenen liderler zirvesinin ardından yeni bir Avrupa'nın doğduğunu belirtti.

Le Monde gazetesine mülakat veren Sarkozy, borç krizinin AB'nin Türkiye ile ilgili çekincelerini hafifletmediğini belirtti ve Türkiye'nin Avrupa'ya ait olmadığı görüşünü bir kez daha tekrarladı.

Avrupa Birliği'nin, Avrupa kıtasının birliği olduğunu ifade eden Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye topraklarının ise çoğunluğunun Anadolu'da olduğunu ifade etti. 

Fransa, Türkiye için "Asya'nın çok güçlü bir ülkesi" ifadelerini kullandı. Hırvatistan'la birlik antlaşması imzalandığını Sırbistan'ın üyelik süreci ile ilgili görüşmelerin devam belirten, üyelik konusunda önceliğin Avrupa ailesine ait olduğunu; "dışarıdaki" ülkelerle ilgili soruların daha sonra sorulabileceğini dile getirdi.

Türkiye'nin dünya siyasetinde çok önemli rolü olduğunun altını çizen Sarkozy, "Doğu ile Batı arasında köprü rolü önemli. Türkiye sadece bir tarafa üye olarak bu rolü terk eder mi? Ben bu ihtimali zayıf görüyorum." yorumunda bulundu.

Yeni AB anlaşması konusunda İngiltere'yi ikna etmek için Almanya Başbakanı Angela Merkel ile birlikte her yolu denediklerini de ifade eden Sarkozy, "Ne yazık ki şuanda iki Avrupa var. Birincisi üyelerle dayanışmanın avantajlarından yararlanan 26 AB ülkesi, diğeri ise yalnız başına kendi pazarına bağlı olan İngiltere." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler