"Şafak vakti operasyon başlayacak"

Mısırlı güvenlik yetkilileri, başkent Kahire'de oturma eylemi yapılan iki meydana 24 saat içinde güvenlik güçlerinin müdahale edeceğini bildirdi. Bir başka yetkili ise müdahalenin yarın sabah şafak vakti başlayacağı bilgisini verdi. Mısırlı üst düzey güve

"Şafak vakti operasyon başlayacak"
Mısırlı güvenlik yetkilileri, başkent Kahire'de oturma eylemi yapılan iki meydana 24 saat içinde güvenlik güçlerinin müdahale edeceğini bildirdi.
 
Bir başka yetkili ise müdahalenin yarın sabah şafak vakti başlayacağı bilgisini verdi. Mısırlı üst düzey güvenlik yetkilisi, uluslararası ajanslara yaptığı açıklamada, "Mısır güvenlik güçleri, prosedür gereği şafak vakti oturma eylemi yapılan yerin çevresine yerleşecek. Bu da zamanla eylemcilerin dağıtılmasına götürecek." dedi. 
 
Yetkili, ilk adımın gösteri yapılan alanın kuşatılması olacağını vurguladı.
 
Diğer bir güvenlik yetkilisi ise Ramazan Bayramı'nda hemen sonra gelen müdahale kararının içişleri bakanı ve yardımcılarının toplantısı sonrası alındığını söyledi.
 
Mısır'da 3 Ağustos'ta yaşanan askeri darbeden bu yana devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları Kahire'de yürüyüşler düzenlerken, Rabiatül Adeviyye meydanında oturma eylemi yapıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya