Rusya'dan BM'ye Suriye tehdidi

 İngiltere ve Fransa'nın başını çektiği bazı batılı ülkeler Annan planının uygulanmaması durumunda BM anlaşmasının 7'nci bölümünün uygulanabileceği uyarısında bulunmuştu. Askeri müdahalenin önünü açacak olan '7. madde uyarısı’nın ardından Rusya'dan bir aç

Rusya'dan BM'ye Suriye tehdidi

 

İngiltere ve Fransa'nın başını çektiği bazı batılı ülkeler Annan planının uygulanmaması durumunda BM anlaşmasının 7'nci bölümünün uygulanabileceği uyarısında bulunmuştu.

 

Askeri müdahalenin önünü açacak olan '7. madde uyarısı’nın ardından Rusya'dan bir açıklama geldi.

 

Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennady Gatilov, "Eğer askeri müdahalenin önünü açan 7’nci maddeyi de içeren bir tasarıyı oya sunarlarsa bunu veto edeceğiz" dedi.

 

YAPTIRIMLAR DA VETO EDİLMİŞTİ

Esad yönetiminin en büyük destekçisi olan Rusya ve Çin, daha önce Suriye'ye yaptırım öngören BM karar tasarılarını da veto etmişti.

 

22 TEMMUZ’A KADAR SÜRE

BM Antlaşması'nın 7’nci bölümü, Suriye hükümeti ağır silahlarını şehir merkezlerinin dışına çekmemesi durumunda BM ülkelerinin silahlı güçlerine müdahil olma hakkı tanıyor.

 

Suriye'nin 22 Temmuz'a kadar Annan planını uygulamaması durumunda 7’nci bölümün önü açılıyor.

 

Bu durum Konsey üyesi Rusya'nın, bu tarihe kadar Suriye'nin tavrının netleşmesi konusunda daha etkin politika izlemesini gerektirecek.

 

ABD: ESAD YALNIZLAŞTI

Suriye'deki gelişmelere ilişkin bir açıklama da ABD’den geldi.

 

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, "Esad'ın yakın çevresi ile ordu ve siyasetçiler arasında rejimin geleceğine yönelik endişeler arttı. Bu kişiler Esad'ı yalnız bırakarak, Suriye halkının yanında yer almaya başladı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya