Rusya'da 215 kişi donarak öldü

Sağlık yetkilileri, kış mevsiminde toplam 215 vatandaşın donarak öldüğünü, 52'si çocuk dahil beş bin 546 kişinin donma tehlikesi ile hastaneye kaldırıldığını açıkladı.Rus basınında çıkan haberlere göre, sadece başkent Moskova'da 12 çocuk dahil 240 kişi ha

Rusya'da 215 kişi donarak öldü

Sağlık yetkilileri, kış mevsiminde toplam 215 vatandaşın donarak öldüğünü, 52'si çocuk dahil beş bin 546 kişinin donma tehlikesi ile hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Rus basınında çıkan haberlere göre, sadece başkent Moskova'da 12 çocuk dahil 240 kişi hastaneye yatırıldı, 7 vatandaş ise hayatını kaybetti. Sağlık yetkilileri, Moskova'nın çevre bölgesinde 15 çocuk dahil 366 vatandaşın hastanelik olduğunu, 12 kişinin ise öldüğünü kaydediyor. Merkez Rusya'da 73 kişi yaşamını yitirirken, Kuzey Kafkasya'da 100 kişi yaralandı ve 6 kişi de öldü.

Rusya Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı Basın Bürosu'ndan ajanslara yapılan açıklamada, "Rusya'da bu mevsimdeki soğuklardan 215 kişi hayatını kaybetti, beş bin 546 kişi ise hastaneye kaldırıldı" denildi. Sağlık yetkilileri, donma tehlikesi sırasında vatandaşların neler yapmasıyla ilgili özel kitapçık hazırladıklarını da duyurdu.

İnterfaks ajansına konuşan Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı, ölenler arasında çocukların olmadığını ifade ederken Life News ajansı Pavlovski Posad, Saratov, Voronej ve Perm bölgelerinde birer vaka olmak üzere dört çocuğun donarak öldüğünü iddia etti.

Soğuk havalar Rusya'nın kuzey ve doğu bölgelerinin dışında Kafkaslar'da havaların eksi 20'nin altında seyrederken, Sibirya, Yakutya ve diğer soğuk bölgelerde eksi 40-50 dereceler görüldü. Moskova ve çevre bölgesinde soğuk havalar eksi 30'a kadar geriledi.

Kalorifer dışında elektrikli araçların ısınmak için kullanılması ise yangınlara davetiye çıkarıyor. Acil Durum Bakanı Sergey Şoygu yıl başından bu yana soğuk geçen havalar nedeni ile yangın oranlarında yüzde 30 artış olduğunu söyledi. Soğuk havalar seçimlere hazırlanan Devlet Başkanlığı adaylarının seçim malzemesine de dönüştü.

Aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, rakibi Başbakan Vladimir Putin'in temsilcisi akademisyen Natalya Naroçnitskaya'ya, "Vatandaşlar soğuktan donarak ölüyor, yani bir yudumluk çorba da mı bulunamıyor?!" diyerek tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler