Rusya vizesinde son nokta!

Vizesiz seyahat ile yılda 3 milyon olan Rus turist sayısının en az 300 bin artması bekleniyor. Türkiye ile Rusya arasındaki vizelerin kaldırılması konusunda önemli adımlardan biri olan “Geri kabul” anlaşması TBMM’ye gönderildi. Anlaşmanın onaylanması ile

Rusya vizesinde son nokta!

Vizesiz seyahat ile yılda 3 milyon olan Rus turist sayısının en az 300 bin artması bekleniyor.

 

Türkiye ile Rusya arasındaki vizelerin kaldırılması konusunda önemli adımlardan biri olan “Geri kabul” anlaşması TBMM’ye gönderildi. Anlaşmanın onaylanması ile birlikte, iki ülke arasında vizesiz dönem başlayacak. Böylelikle, yılda 3 milyon olan Rus turist sayısının en az 300 bin artması bekleniyor.

 

Milliyet'te de yer alan habere göre, 18 Ocak 2011’de imzalanan anlaşma kanun tasarısı haline getirilerek TBMM’ye sunuldu. Dışişleri komisyonu ve genel kurulda ele alınacak olan tasarının kabulü ve bildirimin iki ülke tarafından da alınmasından 30 gün sonra, Rusya ile Türkiye arasında vizesiz dönem başlayacak. 30 güne kadar olan turistik seyahatlerde vize istenmeyecek.

 

İSTİSMAR EDEN İADE EDİLECEK

Tasarı ile “Geri kabul” şartları da getiriliyor ve vizesiz rejimi istismar eden kişilerin, çıkış yaptığı ülkeye iade edilme öngörülüyor. Tasarının gerekçesinde, “Vizesiz seyahatlerin etkisiyle yoğunlaşması beklenen insan hareketliliğinin, yasadışı göçe ilişkin istenmeyen sonuçlara yol açmasının engellenmesi amaçlanmıştır’’ denildi.

 

Buna göre, Türkiye ve Rusya, birbirlerinin ülkesinde vize süresini geçiren ve yasa dışı konumda ikamet edenleri havayoluyla iade edecek. Üçüncü ülke vatandaşları ve vatansızlar da Türkiye ya da Rusya’dan çıkış yapmışlarsa, diğer ülkeye gönderilecek. Böylece, 30 günlük vize süresini ihlal eden Ruslar ile, bu ülke üzerinden Türkiye’ye gelen göçmenlerin geri gönderilmeleri mümkün olacak.

 

Vizenin kalkmasıyla birlikte Rusya’dan gelen turist sayısında da en az yüzde 10 artış bekleniyor. Türkiye’ye geçen yıl Ocak-Ekim aylarında Rusya’dan 2 milyon 996 bin 560 kişi geldi. Aynı dönemde toplam turist sayısı da 25 milyon 975 bin 296 kişi oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya