Rusya Suriye'ye füze gönderdi!

Rusya'nın 300 milyon dolarlık bir silah anlaşması çerçevesinde Suriye'ye süpersonik (sesten hızlı) gemisavar Yakhont füzelerinin sevkiyatına başladığı iddia edildi.AB ve Türkiye ve Arap Birliği'nin Suriye'ye yaptırım kararlarına rağmen Rusya'nın bu ülkeye

Rusya Suriye'ye füze gönderdi!

Rusya'nın 300 milyon dolarlık bir silah anlaşması çerçevesinde Suriye'ye süpersonik (sesten hızlı) gemisavar Yakhont füzelerinin sevkiyatına başladığı iddia edildi.

AB ve Türkiye ve Arap Birliği'nin Suriye'ye yaptırım kararlarına rağmen Rusya'nın bu ülkeye füze satışına onay vererek, sevkiyatı başlattığı belirtildi. Haberde, İsrail'in, Suriye ile silah anlaşması yapan Rusya'ya çok kızgın olduğu ve bu anlaşmayı kınadığı da vurgulandı. 

Rus askeri yetkili, "Yakhont süpersonik gemisavar füzelerinin Suriye'ye sevkiyatı yapıldı" dedi. Ancak Rus yetkili sevkiyatın ne zaman başladığı konusunda ise bir açıklamada bulunmadı. 

SURİYE'NİN TÜM SAHİLLERİ KORUNACAK
Başka bir Rus askeri yetkili ise, söz konusu füzelerin Suriye'nin bütün kıyı kesimini olası bir saldırıdan koruma kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

İSRAİL'İN HİZBULLAH KORKUSU
Anlaşma çerçevesinde Rusya'nın Suriye'ye 72 adet süpersonik gemisavar füzesi göndereceği belirtildi. İsrail, Suriye'deki son şiddet olaylarından bağımsız olarak, bu füzelerin Lübnan'daki Hizbullah'ın eline geçmesinden endişe ediyor. 

200 KİLOGRAM SAVAŞ BAŞLIĞI TAŞIYOR
Rusya ile Suriye 2007 yılında 300 milyon dolar değerinde bir silah anlaşması imzaladı. Anlaşma çerçevesinde Rusya, Suriye'ye P-800 süpersonik Yakhont füzeleri de verecekti.

200 kilogram savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip süpersonik Yakhont füzeleri 300 kilometre menzile sahip.

P-800'LER EN GELİŞMİŞ FÜZELERDEN BİRİ
Denizden fırlatılan bu füzeler hızları ve alçak irtifada hedefe yönelebilmeleri nedeniyle dünyanın en gelişmiş füzeleri arasında gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya