Rusya, Alman diplomatı sınır dışı etti

Rusya’nın, Moskova’da görev yapmakta olan bir Alman diplomatı sınır dışı ettiği bildirildi.Almanya hükümet kaynakları, Rusya’nın "diplomatik misilleme adımı" olarak aldığı kararın haksız olduğunu, bunun Berlin’de hayal kırıklığı yarattığını kaydettiler.Aç

Rusya, Alman diplomatı sınır dışı etti

Rusya’nın, Moskova’da görev yapmakta olan bir Alman diplomatı sınır dışı ettiği bildirildi.

Almanya hükümet kaynakları, Rusya’nın "diplomatik misilleme adımı" olarak aldığı kararın haksız olduğunu, bunun Berlin’de hayal kırıklığı yarattığını kaydettiler.

Açıklamada bulunan üst düzey bir Alman yetkili, "Moskova Büyükelçiliği’ndeki bir çalışanımız, Rusya’nın diplomatik misilleme adımı sonucunda ülkeden ayrılmıştır. Bu haksız adımı üzüntüyle karşıladığımızı Rus hükümetine iletmiş bulunuyoruz" dedi.

Alman diplomatik kaynaklar, bir süre önce Rusya’nın Bonn Başkonsolosluğu’nda çalışan bir diplomatın casusluk faaliyetlerinde bulunduğunun tespit edildiğini ve bu çalışanın ülkeden ayrılmasının istendiğini kaydettiler.

Rusya’nın buna misilleme olarak, Almanya’nın Moskova Büyükelçiliği’nde siyasi bölümde çalışan bir diplomatı ülkeden gönderdiğini belirten kaynaklar, bu duruma bir anlam veremediklerini kaydettiler.

Almanya ile Rusya arasında yaşanan diplomat krizinin, Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in Salı günü Moskova’ya yapmaya hazırlandığı ziyaret öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

Halen Ortadoğu’da temaslarını sürdüren Steinmeier, Pazartesi günü Brüksel’de katılacağı AB Dışişleri Konseyi toplantısının ardından Salı günü önce Kiev, ardından Moskova’yı ziyaret etmeyi planlıyordu.

Ukrayna krizine siyasi bir çözüm bulunması için yoğun diplomatik çaba yürüten Almanya hükümeti son dönemde Rusya'ya yönelik eleştirilerini sertleştirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler