Rusya Akdeniz'den çekiliyor!

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında Rus vatandaşlarının Suriye'den güvenli bir şekilde çıkarıldığı ve Rusya’ya ait varlıkların da güvence altında olduğu belirtildi.SURİYE'DEKİ VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDİYORSuriye’ye birkaç gün içinde düzenlenmesi beklenen op

Rusya Akdeniz'den çekiliyor!

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında Rus vatandaşlarının Suriye'den güvenli bir şekilde çıkarıldığı ve Rusya’ya ait varlıkların da güvence altında olduğu belirtildi.

SURİYE'DEKİ VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDİYOR

Suriye’ye birkaç gün içinde düzenlenmesi beklenen operasyon öncesinde Rusya bu ülkedeki vatandaşlarını tahliye etmeye başladı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na ait yardım malzemesi taşıyan askeri bir uçağın dün Lazkiye havalimanına iniş yaptığı, Rusya’ya dönerken Rus ve Bağımsız Devlet Topluluğu (BDT) vatandaşlarını beraberinde götürdüğü bildirildi.

Ülkeye gelişinde çoğunluğu konserve ve şekerden oluşan 20 tonluk yardım malzemesini getiren Ilyushin-76 tipi uçağın Rusya’ya dönüşünde ‘Suriye’den ayrılmayı isteyen 75’i Rus olmak üzere 89 kişiyi beraberinde götürdüğü belirtildi.

Çoğunlukla kadın ve çocukların bulunduğu uçağın Moskova’ya güvenli bir şekilde iniş yaptığı ifade edilirken, uçağın Suriye’den ayrılması sonrasında, geri kalan insanların alınması için bir başka uçağın daha Moskova’dan Lazkiye’ye gönderildiği ve toplamda 100’ü Rus olmak üzere 180 kişinin Rusya’ya götürüldüğü kaydedildi.

Haziran ayında askeri personelinin tamamını Suriye’den çeken Rusya’nın Suriye’de halen 30 bin civarında vatandaşı olduğu biliniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya