Rusya açıkladı Türkiye ile...

 Rusya, Türkiye ile birlikte ortak uzun menzilli hava sistemi S-300 füzeleri üretmek istediğini açıkladı. RIA Novosti'nin haberine göre Rus devlet silah şirketi Rosoboronexport'un başkanı Sergei Ladygin, Peru'nun başkenti Lima'da düzenlenen silah fuarında

Rusya açıkladı Türkiye ile...

 

Rusya, Türkiye ile birlikte ortak uzun menzilli hava sistemi S-300 füzeleri üretmek istediğini açıkladı.
 
RIA Novosti'nin haberine göre Rus devlet silah şirketi Rosoboronexport'un başkanı Sergei Ladygin, Peru'nun başkenti Lima'da düzenlenen silah fuarında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma sistemi için açtığı ihalenin henüz sonuçlanmadığını hatırlatarak, "Rusya, S-300 sisteminin gelişmiş versiyonu olan S-300PMU1 sistemini Türkiye ile ortak olarak geliştirip üretmeye hazırdır. Örneğin bu çerçevede füzeler Türk taşıyıcı rampalarına göre uyarlanabilir" dedi.
 
SATIŞ LİSANSI VERİLMİŞ OLACAK
 
Ladygin ayrıca, yeni sistemi Türkiye ile birlikte üçüncü ülkelere satabileceklerini de duyurdu. Buna göre anlaşmayla Türkiye'ye sistemin başka ülkelere satış lisansı da verilmiş olacak.
 
150 kilometrelik menzili olan S-300PMU1 füzeleri hem alçak hem de yüksekten uçan balistik füzelere ve uçaklara karşı kullanılabiliyor.Rusya açık

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler