Rusları nasıl bilirsiniz?

Euro barometre araştırmasına göre; Rusya halkının yüzde 70'si kendini 'mutlu' hissediyor. Araştırma, Rusya'da halkın birbirine karşı olan güveninin Avrupalılara ve ABD'lilere kıyasla çok daha düşük seviyede olduğunu da gösterdi. Araştırmaya göre Rusya'da

Rusları nasıl bilirsiniz?

Euro barometre araştırmasına göre; Rusya halkının yüzde 70'si kendini 'mutlu' hissediyor. Araştırma, Rusya'da halkın birbirine karşı olan güveninin Avrupalılara ve ABD'lilere kıyasla çok daha düşük seviyede olduğunu da gösterdi.
 
Araştırmaya göre Rusya'da halkın en güvensiz olduğu yer Moskova. Başkent sakinlerinin yalnızca yüzde 1'i insanlara güvenilebileceğine inanıyor.

KOMŞULARIN ADINI BİLMİYORLAR
Rusya vatandaşlarının yüzde 82'si komşularının adını bilmiyor, yüzde 63'ü evinin olduğu muhitin tehlikeli olduğunu düşünüyor. Ülkede suçlara maruz kalanların yalnızca yüzde 56'sı güvenlik güçlerine başvuruyor. Suçlar karşısında mahkemelere gitmeye hazır olanların oranı yüzde 12.  Rusya halkının yüzde 38'i önümüzdeki yıl hayatının olumlu, yüzde 16'sı olumsuz yönde değişeceğine inanıyor. Böylece Rusya'da “iyimserlik endeksinin” (yüzde 12) Almanya, Avusturya, ABD, Fransa, Kanada (-5/yüzde 5 arasında) gibi ülkelerden yüksek olduğu görülüyor.
 
Araştırma, Rusya'da “düzenin özgürlükten önemli” olduğunu düşünen muhafazakarların oranının (yüzde 63), özgürlüğü tercih eden liberallerden (yüzde 18) çok daha yüksek olduğunu da bir kez daha gözler önüne serdi.
 
Ülkedeki ekonomik ve siyasi durumdan memnun olanların çoğunu 30-40 yaş grubunda, büyük kentlerde yaşayan, düzenli gelir sahibi kişiler oluşturuyor. Ancak ülkeden göç etmeye ve çocuklarını yurt dışına eğitime yollamaya en yatkın olan kişiler de yine bu gruba dahil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler