Ruslardan ilginç rapor!

 Türkiye'deki şike olaylarıyla ilgili yaşanan gelişmeleri yorumlayan Rusya'nın spor uzmanı Andrey Uspenski, Türk takımlarının uyuşturucu ve silah ticareti yapmasıyla igili iddialara da değindi.Rus muhalif Novaya Gazeta gazetesinde Türkiye'deki gelişmeleri

Ruslardan ilginç rapor!

 Türkiye'deki şike olaylarıyla ilgili yaşanan gelişmeleri yorumlayan Rusya'nın spor uzmanı Andrey Uspenski, Türk takımlarının uyuşturucu ve silah ticareti yapmasıyla igili iddialara da değindi.Rus muhalif Novaya Gazeta gazetesinde Türkiye'deki gelişmeleri anlatan Uspenski Fenerbahçe'yi ima ederek, "Birçoğu artık şunu tahmin etmeye başladı. İşte sırf silah ve uyuşturucu sayesinde birçok kulüp, Roberto Carlos gibi eski yıldızları ve Ziko gibi antrenörleri alabilmek için korkunç paralar saymış. Ve onlara verilen fevkalade maaşlar da vergilere tabi tutulmamış" iddialarını dile getirdi.

Olayla ilgili Türk emniyet görevlilerinin başarılı operasyonunu öven Rus spor uzmanı, "Sadece oyuncular, menajerler değil, takım yöneticilerinin de elleri kelepçelendi. Ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a, onun yardımcısına, Trabzonspor ve Sivasspor başkanlarına tutuklama kararı çıktı" diye belirtti.

Şike konusunda Rusya'nın Türkiye'den örnek alması gerektiğine işaret eden Uspenski, "Genel olarak Türkleri ancak kıskanabiliriz. Hatta futbolun yolsuzluktan temizlenmesi hususunda istek ve arzunun kendisi bile pahalıya mal oldu. Peki Rusya'da neden böyle bir mücadele yok?" sorusunu yöneltti.

Gazeteye konuşan Rusya Futbol Federasyonu'na bağlı şike olayları ortaya çıkarmakla ilgili Komisyon üyesi Yevgeni Lovçev de, Türkiye'nin kararlılıkla olayların üzerine gittiğini ifade ederek, şu önerilerde bulundu:

"Türk mercilerin davranışına bakılırsa ortaya şu tablo çıkıyor. Onlar şikeden çok bıktı. Ve tüm güçle mücadele etmeye başladı. Çünkü Türkiye dünya futbol arenasında öncü yerlere ulaşmaya çalışıyor. En azından Türkler tüm futbol camiasına şu mesajı verdi. Onlar dokunulmaz falan değil... Dolayısıyla bizim Türklerden öğreneceğimiz çok şey var. Fenerbahçe Başkanı'nın dinlenmesiyle ilgili olayı özellikle belirtmek isterim. Güvenlik görevlileri epey zamandır onun konuşmalarını kontrol ediyordu. Fakat Türk makamlar hiç bir yere bu bilgileri sızdırmadı. Sakince emniyet çalışmalarını yaptı. Rusya'da da aynısını yapmak lazım! Sakin ve duyurmadan."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler