Rus uçağı, Ukrayna uçağını düşürdü

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Birliği SNBO Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin uçağının Ukrayna uçağını vurduğunu bildirdi.Ria Novosti'nin verdiği habere göre SNBO bilgi merkezi basın sekreteri Andrey Lısenko, "Uçağımız vuruldu, pilot paraşütle atlayarak ku

Rus uçağı, Ukrayna uçağını düşürdü

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Birliği SNBO Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin uçağının Ukrayna uçağını vurduğunu bildirdi.

Ria Novosti'nin verdiği habere göre SNBO bilgi merkezi basın sekreteri Andrey Lısenko, "Uçağımız vuruldu, pilot paraşütle atlayarak kurtuldu ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin birimine iniş yaptı" diye konuştu.

Lısenko olayın 16 Temmuz 19.00'da (Moskova saatiyle 20.00'da) meydana geldiğini ifade etti. Ayrıca Lısenko, dün sabah saatlerinde Su-25 uçağına zarar verildiğini, pilotun uçağı güvenli bir yere yönlendirdiğini ve başarılı bir şekilde iniş yaptığını bildirdi. Pilotun zarar görmediğini, uçağın ise şu anda bakımda olduğu belirtildi.

Ayrıca basın sekreteri sınırdaki özel operasyon bölgesinde durumun kötü olduğunu ifade etti. Daha önce açıklama yapan Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoliy Antonov, Rus askerlerin kendi sınırları içerisinde bulunduklarını ve hiçbir kuralı ihlal etmediklerini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya