Rus savaş gemileri Akdeniz'de

 Rus filosuna ait bir firkateynin dün sabah Güney Kıbrıs'taki Limasol Limanı’nda ikmal yaptığı bildirildi. Rum basını 3 Rus savaş gemisinin daha Suriye ile Kıbrıs arasında seyrettiği kaydetti. Rum Alithia gazetesi, Rusların son günlerde kendilerini Akdeni

Rus savaş gemileri Akdeniz'de

 

Rus filosuna ait bir firkateynin dün sabah Güney Kıbrıs'taki Limasol Limanı’nda ikmal yaptığı bildirildi. Rum basını 3 Rus savaş gemisinin daha Suriye ile Kıbrıs arasında seyrettiği kaydetti.

 

Rum Alithia gazetesi, Rusların son günlerde kendilerini Akdeniz'de daha çok gösterdiklerini yazdı. Gazete, Akdeniz sularında seyir halinde olan Rus savaş gemisinin Türkiye tarafından yakından izlendiğini belirtti. Siyasi tansiyonun Akdeniz'de gün geçtikçe arttığına vurgu yapan gazete, gelişmelerin çoğu ülke tarafından yakın markaja alındığını aktardı.

 

RUS GEMİSİ MÜRETTEBATIN DİNLENMESİ İÇİN LİMANA YANAŞTI

 

Limasol Limanı’na dün sabah 09.00’da demirleyen Rus firkateyninin, Rum yönetiminden, sayıları 200’ü bulan mürettebatının dinlenmesi gerekçesiyle limana yanaştığı bildirildi. Bu arada Rum radyosunun haberine göre, Limasol Limanı’na yanaşan Rus firkateyni, mürettebatını dinlendirip, ikmal yaptıktan sonra dün akşamüzeri limandan ayrıldı. Haberde, Rus filosuna bağlı bir yardımcı geminin bugün limana yanaşacağı kaydedildi.

 

Rus savaş gemilerinin Limasol Limanı’na gidiş-gelişlerinin süreceğini belirten adyo, Rus savaş gemilerinin ilk kez bu şekilde Limasol Limanı’na yanaştığına dikkat çekti.

 

Rum basını, 3 Rus savaş gemisinin daha Suriye ile Kıbrıs adası arasında seyir halinde olduğunu ileri sürdü.

 

Öte yandan İsrail kaynaklarına göre son 24 saat içerisinde Doğu Akdeniz ve İran Körfezi'nde 4 Amerikan uçak gemisi ile ‘Charles De Gaulle’ isimli Fransız uçak gemisinin bulunduğu da belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler