Rus basını: Moskova, ÜDİK toplantısını iptal etti

Gazete kaynağına dayandırarak verdiği haberde, "Rus makamları Aralık ayı ortasında yapılması planlanan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısını yapmama kararı aldı" ifadelerini kullandı. Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Danışmanı Dmitri Peskov

Rus basını: Moskova, ÜDİK toplantısını iptal etti

Gazete kaynağına dayandırarak verdiği haberde, "Rus makamları Aralık ayı ortasında yapılması planlanan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısını yapmama kararı aldı" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Salı günü gazetecilere yaptığı açıklamada Aralık ayında St. Petersburg'da düzenlenmesi planlanan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) zirvesinin iptal edilme konusunun görüşülmediğini, fakat bu zirvenin düzenlenmesinin bazı faktörlere bağlı olacağını açıklamıştı.

Hatırlanacağı üzere Antalya'da gerçekleştirilen G20 zirvesi sırasında bir araya gelen Erdoğan ve Putin her yıl düzenlenen ÜDİK toplantısının 15 Aralık tarihinde düzenlenmesi kararı almıştı. ÜDİK toplantısı bir yıl Türkiye'de öteki yıl Rusya'da olmak üzere her yıl düzenleniyor ve son ÜDİK toplantısı geçtiğimiz yıl Ankara'da yapılmış ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ilk defa Türk Akımı fikrini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler