Rohingya Müslümanlarına yardım

Türk sivil yardım kuruluşu, Ladhpara bölgesindeki Lada kampında 220 aileye gıda, 50 kadına hasır halı ve tencere yardımı yaptı.İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletinden kaçarak Bangladeş'e sığınan Rohingy

Rohingya Müslümanlarına yardım

Türk sivil yardım kuruluşu, Ladhpara bölgesindeki Lada kampında 220 aileye gıda, 50 kadına hasır halı ve tencere yardımı yaptı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletinden kaçarak Bangladeş'e sığınan Rohingya Müslümanlarına gıda ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri yardımı yaptı.

İHH, Ladhpara bölgesindeki 5 bin kişinin barındığı Lada kampında 220 aileye, içinde pirinç, yağ, şeker, mısır, tuz, un ve patates bulunan gıda paketleri dağıttı.

Türk sivil yardım kuruluşu ayrıca, 50 kadına hasır halı ve tencere yardımında bulundu.

Güvenlik nedeniyle, söz konusu gruptaki kadınlar bir evde toplandıktan sonra yardım malzemeleri verildi. Kimlerin yardımdan yararlandığının belli olması için kadınların parmak izleri alındı.

AA ekibi, yardım dağıtımından sonra kamplarda tek göz barakalardaki yaşamı da görüntüledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya