Refah sınır kapısı açıldı!

Kapının açılması, dar bir bölgede yaşayan 1,5 milyon insanın yurtdışına çıkabilmesine imkan tanıyor. Bugün 400 Filistinli, otobüslerle Mısır'a geçiş yaptı. Yolcular arasında hayatında ilk kez Gazze Şeridi'nin dışına çıkanlar da bulunuyor.İsrail ve Mısır,

Refah sınır kapısı açıldı!

Kapının açılması, dar bir bölgede yaşayan 1,5 milyon insanın yurtdışına çıkabilmesine imkan tanıyor. Bugün 400 Filistinli, otobüslerle Mısır'a geçiş yaptı. Yolcular arasında hayatında ilk kez Gazze Şeridi'nin dışına çıkanlar da bulunuyor.

İsrail ve Mısır, Gazze'nin 2007 yılında Hamas'ın kontrolüne geçmesini ardından Gazze'ya abluka uygulamaya başlamıştı. Mısır'da Hüsnü Mübarek'in devrilmesinin ardından Refah kapısı öğrenciler, işadamları ve yurtdışında tedavi görmesi gereken hastaların geçişlerine açılmıştı. Yeni düzenlemeyle Filistinlilerin yurtdışına geçişi büyük ölçüde serbest bırkıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya