Putin'den Libya çıkışı!

Rusya Başbakanı Putin, Cuma gününden bu yana sürdürülen Libya operasyonuyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD'ye çok sert eleştirilerde bulundu.Putin, BM'nin Perşembe günü kabul edilen 1973 No'lu kararının Ortaçağ'da yapılan Haçlı Seferleri ça

Putin'den Libya çıkışı!

Rusya Başbakanı Putin, Cuma gününden bu yana sürdürülen Libya operasyonuyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD'ye çok sert eleştirilerde bulundu.

Putin, BM'nin Perşembe günü kabul edilen 1973 No'lu kararının Ortaçağ'da yapılan Haçlı Seferleri çağrısına benzediğini söyledi. Rusya Başbakanı, Kaddafi rejiminin demokratik kriterlere uygun olmadığını ancak bu durumun askeri müdahaleyi meşrulaştırmadığını söyledi.

Putin'in kullandığı "Haçlı Seferleri" ifadesi akıllara Libya lideri Muammer Kaddafi'nin operasyon başladıktan sonra telefonla yaptığı açıklamayı akıllara getirdi.

Kaddafi konuşmasında, operasyonun yeni bir Haçlı Savaşı olduğunu söyleyerek halkın silahlandırılacağını bildirmişti. Kaddafi dün yaptığı konuşmada da bu sözlerini yineleyerek "Bu Müslümanlara, özellikle de Libya halkına karşı bir Haçlı Savaşı" demişti.

ABD'YE DE ÇATTI

Bir başka ülkenin içişlerine karışmanın ABD dış politikasında bir eğilim haline geldiğini belirten Putin, Libya'daki gelişmelerin Moskova'nın savunma kapasitesini artırması gerektiğinin işareti olduğunu söyledi.

RUSYA DAHA ÖNCE DE TEPKİ GÖSTERDİ

Rusya, uluslararası kamuoyunda operasyona tepki gösteren ilk ülke olmuştu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Cuma gecesi yapılan açıklamada operasyondan üzüntü duyuyoruz denilmişti.

Bakanlık Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç yaptığı yazılı açıklamada, "Bir dizi ülkenin hava kuvvetleri, 19 Mart'ta Libya'ya karşı askeri  eylemlere başladı. Moskova, bu askeri eylemi üzüntüyle karşılamaktadır" derken, Libya'da en kısa sürede ateşkes yapılması ve diyalog sürecinin başlatılması için çağrıda bulunmuştu.  

SİLAHLANMA HAMLESİ

Bu arada Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre Putin, Rusya'nın 2013'ten itibaren stratejik ve taktik füze sistemlerinin sayısını iki katına çıkaracağını duyurdu.

Putin ayrıca Rus hava savunma birliklerine, gelişmiş bir karadan havaya füze sistemi olan S-400'lerin verileceğini de ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya