Putin hasta iken bile durmuyor

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hasta olduğu dönemde de çalışmalarını sürdürdüğünü, izne çıkmadığını söyledi. Basın mensuplarının Rusya Devlet Başkanı'nın hastalandığında nasıl dinlendiği ile ilgili soruya yan

Putin hasta iken bile durmuyor
Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hasta olduğu dönemde de çalışmalarını sürdürdüğünü, izne çıkmadığını söyledi.
 
Basın mensuplarının Rusya Devlet Başkanı'nın hastalandığında nasıl dinlendiği ile ilgili soruya yanıt veren Peskov, “Başkan yoğun çalışıyor, hasta olduğunda da çalışmalarını sürdürüyor…” dedi.
 
Mart ayının başında 10 gün boyunca kameralar önünde görülmeyen Putin’in hasta olduğu, çocuğu dünyaya geldiği gibi bir dizi iddia gündeme gelmişti.
 
The Times’in Putin’in hasta olduğu yönündeki iddialarını da hatırlatan Peskov, “Size şunu söyleyebilirim ki, The Times gazetesi elbette daha iyi biliyordur…” göndermesinde bulundu.
 
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’le görüşmesinde basının karşısına çıkan Putin, “dedikodusuz hayat sıkıcı olurdu…” esprisi yapmıştı.
 
Peskov basın mensuplarının hükümet görevlilerinin yakınlarının devlet şirketlerinde önemli pozisyonlara getirilmeleri ile ilgili sorusuna da yanıt verdi. 
 
Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev’in oğlu Andrey Patruşev’in Gazprom Neft CEO’su olmasını değerlendiren Peskov, “Bunun çok anormal bir durum olmadığını düşünüyorum. Öyle çok sayıda oğul ve kızlar devlet şirketlerinde önemli pozisyonlarda bulunmuyor. Şirketler kendileri açısından kalifiye ve başarılı personeli istihdam ediyor…” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya