Protestoculara roketli saldırı: 2 ölü

Yemen ordusunun, ülkenin kuzeyinde hükümet karşıtı gösteri düzenleyen Şii isyancıların üzerine roket attığı bildirildi. İsyancılar, başkent Sana'ya 170 kilometre uzaklıktaki Semla köyünde gerçekleşen saldırıda iki kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığ

Protestoculara roketli saldırı: 2 ölü

Yemen ordusunun, ülkenin kuzeyinde hükümet karşıtı gösteri düzenleyen Şii isyancıların üzerine roket attığı bildirildi.

 

İsyancılar, başkent Sana'ya 170 kilometre uzaklıktaki Semla köyünde gerçekleşen saldırıda iki kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığını belirtti.

 

Şii isyancılar tarafından yapılan açıklamada, "Rejimin değişmesi ve yolsuzlukların son bulması için bu sabah saatlerinde düzenlenen barışçı gösteriler sırasında askerler, protestocuların üzerine roket attı, onlarca insanı vurdu" ifadesi kullanıldı.

 

Yemen'de muhalifler, 32 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in istifa etmesi talebiyle haftalardır gösteriler düzenliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler