Porsche'nin babası öldü

Ferdinand Alexander Porsche ikon haline gelen 911 spor otomobilin yaratıcısı 76 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Porsche'nin babası öldü

Otomobil markası Porsche’nin Onursal Başkanı Ferdinand Alexander Porsche, Avusturya’nın Salzburg kentinde yaşamını yitirdi. 76 yaşında hayata veda eden Ferdinand Porsche, Porsche 911’in de ikonik tasarımcısıydı.

1935 yılında Stuttgart’ta doğan Ferdinand Alexander Porsche, tüm çocukluğunu dedesi Ferdinand Porsche’nin atölyesinde, bir efsanenin yaratılmasıyla içiçe geçirdi. Ulm School of Design’da tasarım eğitimi alıp bu konuda da üstün yeteneklerini Porsche modelleri üzerinden yansıtan “Ferry”, hünerlerini 356 modelinden itibaren sergilemeye başladı.

1962 yılında Porsche’nin tasarım şefi olan “Ferry”, 1963’te bugün 7. jenerasyonu yollarda olan 911’in ilk versiyonunu ortaya çıkardı. Aynı dönemde dünyanın en güzel yarıiş otomobilleri olarak bilinen Type 804 Formula 1 otomobiliyle Porsche 904 Carrera GTS’yi de tasarladı.

Kariyerinde birçok ödül kazanan Ferdinand Alexander Porsche, 1999 yılında profesör unvanı da aldı. Ama aldığı ödüller bir yana, sanırız yaşamının en büyük ödülü tarihin en iyi tasarımlarından Porsche 911’i yaratmasıydı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler