Parti liderliği yolunda

 İngiltere'nin başkenti Londra’nın Türk kökenli belediye başkanı Boris Johnson, ülke çapında düzenlenen bir ankette “en saygın politikacı” seçilerek Muhafazakar Parti liderliği yolunda önemli bir başarı elde etti. The YouGov isimli kurumun yaptığı ankete

Parti liderliği yolunda

 

İngiltere'nin başkenti Londra’nın Türk kökenli belediye başkanı Boris Johnson, ülke çapında düzenlenen bir ankette “en saygın politikacı” seçilerek Muhafazakar Parti liderliği yolunda önemli bir başarı elde etti.
 
The YouGov isimli kurumun yaptığı ankete göre 48 yaşındaki Johnson, listede yüzde 56 oy oranıyla efsanevi başbakanlardan Margaret Thatcher’ı da geride bırakarak birinci seçildi. Thatcher yüzde 46, Başbakan David Cameron yüzde 37 oy oranı aldı. Ankette ayrıca Boris Johnson’ın Cameron’ın yerine gelmesi halinde muhafazakar oyların yüzde 31‘den 37’ye yükseleceği sonucu da çıktı.
 
Anket sonuçları, “yeni lider Boris olmalı” söylemlerini artırırken, “Sempatik ama nüfuzlu politikacı gibi saygı görmez” fikrini de çürüttü. Başbakanlık konutu Downing Street, bu konuyla ilgili yorum yapmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler