Para almak için bakın ne yapıyorlar!

 Ekonomik krizle boğuşan İspanya’da, sigortadan para almak için ellerini kesen iki kişi, kesim işlemini çok düzgün yaptıkları için amaçlarına ulaşamadı. ‘Talihsiz’ İspanyollardan birinin elini kestikten sonra sigorta şirketine elinin bir otomobil kazasınd

Para almak için bakın ne yapıyorlar!

 

Ekonomik krizle boğuşan İspanya’da, sigortadan para almak için ellerini kesen iki kişi, kesim işlemini çok düzgün yaptıkları için amaçlarına ulaşamadı.
 
‘Talihsiz’ İspanyollardan birinin elini kestikten sonra sigorta şirketine elinin bir otomobil kazasında koptuğunu söylediği, bir diğerinin ise elini dirseğinin üzerinden kesip elektrikli testere kullanırken bir kaza olduğunu iddia ettiği açıklandı.
 
Elinin bir otomobil kazasında koptuğunu iddia eden ve tam 11 farklı sigorta şirketinden 2.4 milyon euro (Yaklaşık 5.5 milyon TL) talep eden İspanyol’un davasına bakan kaza araştırma kurumu Gesterec’in başkanı Jose Louis Nieto, “Kemikteki kesik bir otomobil kazasında görülemeyecek şekilde düzgündü. O el kopmamış, kesilmişti. Ancak hiçbir cerrah bunu yapmayı kabul etmez. Birine elini testereyle kesmesi için para vermiş olmalı” dedi.
 
Elini elektrikli testere ile "yanlışlıkla" kestiğini iddia ederek sigorta şirketinden 700 bin euro (Yaklaşık 1.5 milyon TL) isteyen diğer İspanyol’un da kolunun kesilme biçiminin fazla “profesyonelce ve temiz” olduğu tespit edildi.
 
KRİZ BU YOLA TEŞVİK ETTİ
 
İspanya ekonomisinin 2008 yılında resesyona girmesinden bu yana ülkedeki sigorta dolandırıcılığı yükselişe geçti. Sigorta Şirketleri Araştırma Kooperatifi ICEA son beş yılda İspanya’da sigortadan para talep edenlerin sayısının tam yüzde 50 arttığını söyledi.
 
İşsizliğin yüzde 27.5’e ulaştığı ülkede sigorta parası için kendini kesen kişilerin yanı sıra sigortadan para almak için komplike otomobil kazaları sahneleyen çetelerin de türediği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya