Papa'nın yeni unvanı belli oldu

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, 28 Şubat Perşembe günü görevinden ayrıldıktan sonra ''Emerit Papa'' olarak çağırılacak.Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, düzenlediği basın toplantısında, Papa 16. Benediktus'un kendi seçimi doğr

Papa'nın yeni unvanı belli oldu

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, 28 Şubat Perşembe günü görevinden ayrıldıktan sonra ''Emerit Papa'' olarak çağırılacak.

Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, düzenlediği basın toplantısında, Papa 16. Benediktus'un kendi seçimi doğrultusunda ''Emerit Papa'' olarak çağrılacağını ve beyaz bir cübbe giyeceğini açıkladı.
 
Papa 16. Benediktus, Papalık mührü yerine geçen 'Balıkçı yüzüğü'nü de bırakacak.
 
Öte yandan Vatikan, Papa'nın her çarşamba günleri yaptığı genel kabul törenine hazırlanıyor.
 
Papa 16. Benediktus'un son kez yapacağı genel kabul törenine katılımın yoğun olması beklendiği için Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'nda hazırlıklar sürüyor. Tören için meydana çok sayıda katılımcı için sandalye konurken, Conciliazione caddesine dev ekranların kurulduğu gözlendi.
 
Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Joseph Ratzinger, yarın yapılacak genel kabul töreniyle son kez inananların karşısına çıkacak. Papa, 28 Şubat Perşembe günü yerel saatle 17.00'de Vatikan'dan yazlık sarayı Castel Gandolfo'ya geçecek, aynı akşam 20.00'de nihai olarak görevinden ayrılacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya