Pakistan'da ölü sayısı 31 oldu

Sind eyaletinde iktidarda olan Hindistan göçmenlerinin kurduğu Kavimler Birliği Hareketi'nin (MQM) ile Peştunlar'ın haklarını savunan Milli Avami Partisi'nin (ANP) taraftarları arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişi de yaralandı.Karaçi Emniyet Müdürü

Pakistan'da ölü sayısı 31 oldu

Sind eyaletinde iktidarda olan Hindistan göçmenlerinin kurduğu Kavimler Birliği Hareketi'nin (MQM) ile Peştunlar'ın haklarını savunan Milli Avami Partisi'nin (ANP) taraftarları arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişi de yaralandı.

Karaçi Emniyet Müdürü Feyyaz Leghari, kentte güvenlik önlemlerinin arttırıldığını, polis araçlarının kentin hassas bölgelerinde devriye görevini yoğunlaştırdığını ve 16 şüphelinin göz altına alındığını belirtti.

Bu arada, Pakistan Federal İçişleri Bakanı Rahman Malik yükselen gerginlik nedeniyle Karaçi'ye geldi. Siyasi partilerin liderleriyle biraya gelen Malik, saldırıların sonlandırılması çağrısında bulundu.

Hafta içinde ANP'nin yerel liderinden Naib Nazım'a yapılan saldırıyla başlayan şiddet olayları, motosikletli silahlı kişilerin düzenlediği saldırılarla tırmanışa geçmişti.

Pakistan'ın ekonomik ve ticari başkenti 20 milyon nüfuslu Karaçi'de iki etnik partinin şehirdeki siyasi alan mücadelesi ve mezhep çatışmaları binlerce kişinin hayatına mal oldu.

Pakistan'ın bağımsız İnsan Hakları Komisyonu, Aralık ayında açıkladığı bir raporda, sadece 2010 yılında Karaçi'de hedef gözeterek işlenen cinayetlerde 711 kişinin hayatını kaybettiğini rapor etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler