"Pablo Escobar her yıl 2.1 milyar dolar kaybediyordu"

Escobar’ın baş muhasebecisi ve kardeşi Roberto Escobar, 'Muhasebecinin Hikayesi: Medellin Kartelinin Şiddet Dünyasının İçinde' adlı kitabında 'uyuşturucu kralı' olarak tanınan Escobar’ın hiç bilinmeyen yönlerini anlattı. Roberto, uyuşturucu baronunun naki

"Pablo Escobar her yıl 2.1 milyar dolar kaybediyordu"

Escobar’ın baş muhasebecisi ve kardeşi Roberto Escobar, 'Muhasebecinin Hikayesi: Medellin Kartelinin Şiddet Dünyasının İçinde' adlı kitabında 'uyuşturucu kralı' olarak tanınan Escobar’ın hiç bilinmeyen yönlerini anlattı.

Roberto, uyuşturucu baronunun nakit destelerini Kolombiyalı tarım alanlarında, yıkık ambarlarda ve kartel üyelerinin evlerinin duvarlarında sakladığını yazdı. Pablo’nun çok kazandığını, hatta her yıl paranın yüzde 10’unu farelerin yediği, sudan hasar gördüğü ya da kaybolduğu gerekçesiyle sildiğini kaydeden Roberto, bunun da 2,1 milyar dolara denk geldiğini yazdı. 

escobar-pablo,i3mnensvsemdcrh1ehs14q.jpg

Roberto Escobar’a göre uyuşturucu baronu Pablo Escobar, para destelerini bir arada tutmak için ihtiyaç duyulan paket lastiklerine bir ayda tahmini olarak 2 bin 500 dolar harcıyordu. 

Hala oldukça popüler bir figür olan Pablo Escobar'ın hayatı 'Narcos' isimli ABD yapımı dizide de yer buldu. Başrollerini Wagner Moura, Maurice Compte ve Boyd Holbrook'un paylaştığı dizi, ilk sezonu ile izleyiciden geçer not almayı başardı.

Escobar’ın tek oğlu olan Juan Pablo Escobar 2009 yılında verdiği röportajda, babasının kaçtığı sırada ailesini ısıtabilmek için 2 milyon doları ateşe verdiğini iddia etmişti.

Pablo Escobar, gücünün zirvesinde olduğu dönemde dünyadaki kokainin yüzde 80’inini sağlamış ve ABD’ye günlük olarak 15 ton kokaini kaçak olarak sokmuştu. 

1993 yılında girdiği silahlı çatışmada hayatını kaybeden Escobar, her polisin başına 3000 dolar ödül koymuş, o dönemde bu ödülü almak için 400'den fazla polis siviller tarafından sokaklarda öldürülmüştü.

pablo-escobar,oly1huu6su6llw9eatuxda.jpg

PABLO ESCOBAR KİMDİR?

Uyuşturucu kaçakçılığıyla adını dünyaya duyuran Kolombiyalı Pablo Escobar, haftada 420 milyon dolarlık geliri ile tarihin en zengin uyuşturucu baronu haline gelmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler