Oruç tutmayı yasakladılar!

Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde okullar, devlet daireleri ve yerel kamu kurumlarında çalışan Müslümanlara oruç tutmamaları yönünde uyarı yapıldı. Bölgedeki yerel hükümetin resmi internet siteleri aracılığıyla yayımlanan duyuruda, ra

Oruç tutmayı yasakladılar!
Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde okullar, devlet daireleri ve yerel kamu kurumlarında çalışan Müslümanlara oruç tutmamaları yönünde uyarı yapıldı.
 
Bölgedeki yerel hükümetin resmi internet siteleri aracılığıyla yayımlanan duyuruda, ramazanda oruç ve benzer ibadetlere uyulmaması çağrısında bulunuldu.
 
Bölgedeki bazı okul ve eğitim kurumlarında da cumartesi başlayan "ramazan ayı çerçevesinde öğrenci ve öğretmenlerin oruçtan uzak tutulması gerektiği" savunuldu.
 
Güney Çin'de Sabah Postası gazetesinin haberine göre, bölgedeki Karakaş ilçesinin meteoroloji bürosunun internet sayfasında, "üst makamlardan gelen talimatlar doğrultusunda" ramazan boyunca "çalışan ve emekli personel oruç tutmamaya" çağırıldı.
 
Haberde ayrıca benzer uygulamanın bölgedeki birçok vilayet ve ilçenin resmi kuruluşlarında yıllardır görüldüğüne vurgu yapıldı.
 
Bölgede her yıl ramazan ayında benzer yasaklar uygulanıyor ve birçok devlet dairesi memurların ramazan boyunca oruç tutamayacağını belirten bildiri ve uyarılar yayımlıyor.
 
Bazı devlet kurumlarının da ramazan ayında ücretsiz yemek fişleri dağıttığı ifade ediliyor.
 
Pekin yönetimi geçen yıllarda bölgedeki oruç yasağını, "devlet çalışanlarının sağlığı" için olduğunu öne sürerek savunmuştu. 
 
Sincan Uygur Özerk Bölgesi başta olmak üzere ülkenin bazı bölgelerindeki patlama ve bıçaklı saldırı gibi olaylar Pekin yönetimi tarafından doğrudan "radikal gruplarla" ilişkilendiriliyor ancak konuyla ilgili net bilgi verilmiyor. 
 
Çin, son dönemde bölgedeki önlem ve tedbirleri artırırken, "bölücü" olduğu iddia edilen kişilerin gözaltı ve yargılanma süreçlerine ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaşmıyor, sadece verilen cezaları resmi medyası aracılığıyla kamuoyuna duyuruyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler