Ortadoğu kan gölü!

Lübnan'ın Trablusşam kentinde birkaç dakika arayla iki şiddetli patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 27 kişi yaşamını yitirdi.AFP ajansı güvenlik kaynaklarına dayanarak patlamalarda en az 27 kişinin yaşamını yitirdiğini, 358 kişinin de yaralandığ

Ortadoğu kan gölü!

Lübnan'ın Trablusşam kentinde birkaç dakika arayla iki şiddetli patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 27 kişi yaşamını yitirdi.

AFP ajansı güvenlik kaynaklarına dayanarak patlamalarda en az 27 kişinin yaşamını yitirdiğini, 358 kişinin de yaralandığını duyurdu.

AFP ise ilk patlamanın şehrin merkezin, eski Başbakan Necip Mikati'nin evinin yakınında meydana geldiğini duyurdu. Mikati'nin ofisinden yapılan açıklamada eski Başbakan'ın olay sırasında Trablusşam'da olmadığı belirtildi. Reuters ajansı da ikinci patlamanın Takva Camii'nin bahçesinde meydana geldiğini duyurdu. Takva Camii, Hizbullah karşıtı tutumuyla bilinen Selefi isimlerde Şeyh Selim Refii'nin cuma namazlarını kıldığı camii. Patlama sırasında Refii'nin içeride olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Suriye sınırındaki Trablusşam'da daha önce de Sünni ve Aleviler arasında çatışmalar yaşanmıştı. Şehir, Suriye'deki iç savaş kaynaklı birçok olaya da sahne olmuştu.

Lübnan'ın başkenti Beyrut, son olarak bu sabah İsrail Hava Kuvvetleri tarafından vurulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya