Onlar da bağımsızlık ilan etti

Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı isyancılar, dün Donetsk ve Lugansk bölgelerinde yapılan tartışmalı referandumda galibiyet ilan etti. Buna dayanarak Donetsk'in bir halk cumhuriyeti haline geldiğini iddia eden isyancılar, Rusya'dan, katılım taleplerini

Onlar da bağımsızlık ilan etti
Ukrayna'nın doğusundaki Rus yanlısı isyancılar, dün Donetsk ve Lugansk bölgelerinde yapılan tartışmalı referandumda galibiyet ilan etti. Buna dayanarak Donetsk'in bir halk cumhuriyeti haline geldiğini iddia eden isyancılar, Rusya'dan, katılım taleplerini dikkate almasını istedi.
 
LUGANSK'TA AÇIKLAMA: BAĞIMSIZ CUMHURİYET KURDUK
 
Donetsk'in ardından Ukrayna'nın doğusundaki Lugansk Bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Lugansk Halk Cumhuriyeti kurulduğunu ilan etti.
 
Şehir merkezinde Rusya yanlılarının gerçekleştirdiği mitingde, Halk Valisi seçildiği belirtilen Valeriy Bolotov, gerçekleştirilen referanduma Lugansk bölgesinde yaşayan halkın yüzde 96,2 katıldığını, yüzde 75'lik bölümün bağımsızlık ve özerklik için "evet" oyu kullandığını öne sürdü.
 
Bolotov, "Kanlı Kiev yönetiminin karışmayacağı, bağımsızlık yolunda ilerleyecekleri bir yönetim şekli oluşturduklarını, bundan böyle bağımsız bir hayata başladıklarını" belirterek Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin kurulduğunu ve yapılan referandumla artık bağımsız bir bölge olduklarını ilan etti.
 
Kiev yönetiminden anayasa değişikliği talebi
 
Öte yandan Lugansk Bölge Konsey Başkanlığından, bugün gerçekleştirilen oturumdan sonra yapılan açıklamada, Kiev yönetiminden referandumu tanımasını ve bölgeye özerklik sağlanması hususunda anayasada gerekli değişikliklerin yapılması talebinde bulunuldu.
 
ABD AÇIKLAMA YAPTI: TANIMIYORUZ
 
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk bölgelerinde yapılan referandumların yasadışı olduğu ve sonuçlarının ABD tarafından tanınmadığı ifade edildi.
 
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhanks bölgelerinde yapılan referandumların yasadışı olduğu ve sonuçlarının ABD tarafından tanınmadığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya