Öldürülen Türk için yürüdüler

 Hollanda'da komşuları tarafından darp edildikten sonra komaya girerek hayatını kaybeden Türk asıllı Aziz Kara için dün yürüyüş düzenlendi. Almelo şehrinde düzenlenen ve ülkenin değişik şehirlerinden sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüşe

Öldürülen Türk için yürüdüler

 

Hollanda'da komşuları tarafından darp edildikten sonra komaya girerek hayatını kaybeden Türk asıllı Aziz Kara için dün yürüyüş düzenlendi.

 

Almelo şehrinde düzenlenen ve ülkenin değişik şehirlerinden sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüşe Hollandalı, İspanyol, Portekiz, Faslı, Surinamlı ve Türklerden oluşan yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

 

Almelo Belediye Başkanı Jon Hermans, Aziz Kara'nın şehir halkı için her zaman saygın ve güven duyulan bir olarak anılacağını söyledi. Hermans, "Almelo şehrimizde böyle durumları arzu etmiyoruz. Almelo polis teşkilatı konu ile yakından ilgileniyor. Acılı ailesine metanet diliyoruz. Onların acılarını paylaşıyoruz." dedi.

 

Almelo'da yürüyüşü organize eden kuruluşların sözcüsü Volkan Kaya ise "Amacımız ırkçılık, şiddet ve ayrımcılığa karşı iki toplumun birliğini göstermek. Hollanda'da hoşgörü, kardeşlik, saygı ve dayanışmayı yaymak istiyoruz." dedi. Aziz Kara'nın ölümü ile ilgili bağımsız bir soruşturma istediklerini ifade eden Kara, "Olayın bir an önce netliğe kavuşmasını bekliyoruz." dedi.

 

"HEPİMİZ AZİZ'İZ"

Konuşmaların ardından 3 bin kişi Aziz Kara'nın resmi ve 'Wij Zijn Aziz' (Hepimiz Aziz'iz) pankartı ile şehir meydanından kara'nın öldürüldüğü evin önüne kadar sessiz yürüyüş yaptı, evin önüne kırmızı karanfil ve güller bıraktı. Aziz Kara'nın eşi Kamer Kara ve çocukları gözyaşlarını tutamadı. Güvenlik görevlileri ayakta zor duran Kamer Kara'nın koluna girdi. Almelo polisi 1 saat süren 3 kilometrelik yürüyüş boyunca sıkı güvenlik önlemleri aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler