Okula getirdiği saati bomba sandılar

Teksas'ta Sudan asıllı Ahmet Muhammed adlı 14 yaşındaki öğrenci, evde yaptığı saati öğretmenine göstermek için okula getirdi. Saat bir başka öğretmen tarafından bomba zannedildi. Okulda panik yaşanırken, polis çağırıldı. Ahmet Muhammed 4 polis tarafından

Okula getirdiği saati bomba sandılar

Teksas'ta Sudan asıllı Ahmet Muhammed adlı 14 yaşındaki öğrenci, evde yaptığı saati öğretmenine göstermek için okula getirdi.

Saat bir başka öğretmen tarafından bomba zannedildi. Okulda panik yaşanırken, polis çağırıldı.

Ahmet Muhammed 4 polis tarafından gözaltına alındı.

Öğrencinin babası, oğlunun başına gelenleri Müslüman olmasına bağlıyor.

Olayın duyulması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

OBAMA, BEYAZ SARAY'A DAVET ETTİ 

ABD Başkanı Barack Obama ile Demokrat Parti'nin 2016 Başkan aday adaylarından Hillary Clinton'ın da tepkisini çekti. Öğrenciyle ilgili haberlerin sosyal medyada geniş yer bulmasından sonra, Hillary Clinton ve seçim kampanyası ekibi Muhammed'i destekleyen Twitter mesajları attı. Hillary Clinton, Twitter hesabı üzerinden attığı mesajında, "Varsayımlar ve korku bizi güvenli yapmıyor. Ahmed, meraklı olmaya ve inşa etmeye devam et" ifadelerini kullandı.

Olaya kayıtsız kalmayan Başkan Obama da attığı Twitter mesajında Ahmed'i Beyaz Saray'a davet etti. Obama mesajında, "Çok iyi saat, Ahmed. Beyaz Saray'a getirmek ister misin?" diye yazdı. 

obama,z_y09u4pkueixsxw2hcuea.jpg

FACEBOOK'A DAVET ALDI

Öte yandan Ahmed, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in de desteğini aldı. Zuckerberg, genç öğrenciyi Facebook'a davet etti.

Polis sorgusunun ardından okuldan üç günlüğüne uzaklaştırılan genç öğrenci Muhammed'le ilgili gelişmeleri, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) bölge temsilciliği de yakından takip ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler