Oğul Kaddafi'ye soruşturma!

Dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından London School of Economics, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın doktora tezinde intihal yaptığı iddiaları hakkında soruşturma başlattı. Seyfülislam Kaddafi, 2003 ile 2009 yılları arasında LSE'de ön

Oğul Kaddafi'ye soruşturma!

Dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından London School of Economics, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın doktora tezinde intihal yaptığı iddiaları hakkında soruşturma başlattı.

 

Seyfülislam Kaddafi, 2003 ile 2009 yılları arasında LSE'de önce yüksek lisans, daha sonra da doktora yapmıştı. Ancak oğul Kaddafi'nin doktora tezini başkasına yazdırdığı ve tezin bazı bölümlerin, başka kaynaklardan kaynağa atıf yapmadan alıntıladığı, yani intihal yaptığı öne sürülüyor.

 

Seyfülislam Kaddafi, 2009 yılında da Kaddafi Uluslararası kalkınma Vakfı aracılığıyla üniversiteye 2 milyon doları üzerinde bağış yapmıştı.

 

LSE'nin Kaddafi Vakfı'ndan bağış kabul etmesi okulda protestolara neden oldu.

 

Üniversite yönetimi, Sayfülislam Kaddafi hakkındaki intihal iddialarının farkında olduklarını belirterek, ''Okul, intihal iddialarını ciddiye almaktadır. Bu iddialar LSE'nin yasal mevzuatı çerçevesinde incelenmektedir'' açıklaması yaptı.

 

LSE Direktörü Sir Howard Davies, üniversitenin Kaddafi ailesiyle bağı nedeniyle mahcubiyet hissettiklerini söyledi.

 

Kaddafi Vakfı'ndan bağış kabul etme kararının geri teptiğini kabul eden Davies, Libya'nın mali kurumlarının modernize etme arayışına tavsiyede bulunmak üzere bu ülkeyi ziyaret ettiği için de pişman olduğunu söyledi.

 

Üniversite yönetiminin soruşturma açtığı açıklaması öfkeli öğrencileri teskin etmeye yetmedi.

 

Geçen hafta bazı öğrenciler, okulu basarak 2 milyon dolarlık bağışın şu ana kadar alınmış olan yaklaşık 500 bin dolarlık kısmının Libya halkına iade edilmesini istemişlerdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya