Obama'dan Putin'e tehdit!

ABD Başkanı Barack Obama Rusya'nın Ukrayna'daki hamleleri uluslararası hukuku ve Ukrayna'nın bağımsızlığını ihlal ettiğini ve Rusya'nın Ukrayna'ya asker sokması halinde cezasız kalmayacağını söyledi."RUSYA TARİHİN YANLIŞ SAYFASINDA"Obama, "Rusya'nın Ukray

Obama'dan Putin'e tehdit!

ABD Başkanı Barack Obama Rusya'nın Ukrayna'daki hamleleri uluslararası hukuku ve Ukrayna'nın bağımsızlığını ihlal ettiğini ve Rusya'nın Ukrayna'ya asker sokması halinde cezasız kalmayacağını söyledi.

"RUSYA TARİHİN YANLIŞ SAYFASINDA"

Obama, "Rusya'nın Ukrayna'daki hamleleri uluslararası hukuku ve Ukrayna'nın bağımsızlığını ihlal ediyor.Rusya Ukrayna'ya asker sokup cezasız kalamaz. Rusya, Ukrayna'da yaptığı askeri müdahale ile tarihin yanlış sayfasındadır." dedi.

"UKRAYNA'NIN EĞEMENLİĞİ İHLAL EDİLİYOR"

ABD Başkanı Obama, Kırım Özerk Bölgesi'nin fiilen Rusya'nın kontrolüne geçmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Atılan adımların uluslararası hukuka aykırı olduğunu kaydeden Obama, "Ukrayna'nın egemenliğini ihlal ediyor" dedi.

"ZAMAN İÇERİSİNDE BEDELLERİ OLACAKTIR"

Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukraynalıların kabul edeceği bir çözümün önünü açması gerektiğini ifade etti. Rusya'ya yönelik olası yaptırımları tartıştıklarını da kaydeden Obama, "Rusya'nın mevcut tutumunun zaman içerisinde bedelleri olacaktır." ifadesini kullandı.

NATO DA ACİL TOPLANTI KARARI ALDI

NATO üyeleri, Polonya'nın talebi üzerine yarın olağanüstü toplanarak Ukrayna'daki gelişmelerin ittifakın güvenliğini tehdit edip etmediğini ve buna verilecek ortak cevabı görüşecek.

POLONYA TALEP ETTİ

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, yaptığı yazılı açıklamada, Polonya'nın NATO anlaşmasının toplu savunmayı öngören 4'üncü maddesinin işletilmesini talep etmesi nedeniyle olağanüstü toplantı kararı alındığını bildirdi.

"UKRAYNA'DAKİ GELİŞMELER TEHDİT OLUŞTURUYOR"

Rasmussen, açıklamasında, "Ukrayna içindeki ve çevresindeki gelişmeler müttefik komşu ülkelere tehdit oluşturmaktadır ve Avrupa Atlantik bölgesinin güvenliği ve istikrarını doğrudan ve ciddi şekilde etkilemektedir" ifadesine yer verdi.

NATO'yu kuran 1949 tarihli Washington Antlaşması'nın 4'üncü maddesi, üye ülkelerden herhangi birinin toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiği görüşüne sahip olması halinde tüm üyelerin birlikte istişare yapmasını öngörüyor.

Antlaşmanın toplu savunmayı içeren ve NATO tarihinde sadece 11 Eylül saldırılarının ardından işletilen 5'inci maddesi ise herhangi bir üyeye silahlı saldırıya tüm İttifak'a yapılmış gibi ortak cevap verilmesini düzenliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya