Obama'dan IŞİD'e karşı saldırın yetkisi!

ABD Başkanı Barack Obama, Irak’ın kuzeyindeki Amerikan personelini tehdit etmesi durumunda IŞİD’e karşı hava saldırısı düzenlenmesi ile IŞİD’den kaçarak dağlara saklananlara havadan yardım iletilmesi konusunda yetki verdiğini açıkladı.Irak Şam İslam Devle

Obama'dan IŞİD'e karşı saldırın yetkisi!

ABD Başkanı Barack Obama, Irak’ın kuzeyindeki Amerikan personelini tehdit etmesi durumunda IŞİD’e karşı hava saldırısı düzenlenmesi ile IŞİD’den kaçarak dağlara saklananlara havadan yardım iletilmesi konusunda yetki verdiğini açıkladı.

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Irak’ın kuzeyindeki ilerleyişi hakkında ulusal güvenlik ekibiyle Beyaz Saray’da toplantı yapan ABD Başkanı Obama daha sonra basına açıklamalarda bulundu. Obama, IŞİD’in tehditlerine karşı Irak hükümetinin yardım istemesi durumunda katliamı önlemek için gereken yardımı yapacaklarını belirtti. Obama ayrıca bölgede yaşananların ABD hükümeti tarafından görmezden gelinemeyeceğini kaydetti. Olası bir soykırımı önlemek için dikkatli ve sorumlu hareket edeceklerini kaydeden Obama IŞİD’in Erbil’i ve Irak’ta yaşayan herhangi bir ABD’liyi tehdit etmesi durumunda ABD ordusunun militanlara karşı havadan müdahalede bulunacağını ifade etti. Obama ayrıca ABD’nin Irak’ta yaşanacak bir savaşa sürüklenmeyeceği konusunda da söz verdi. Obama açıklamasında, “Iraklılar bu teröristlere karşı savaşırken biz onları destekleyeceğiz fakat Amerikan birlikleri savaş için Irak’a geri dönmeyecek” dedi.

Erbil’e çok yakın bir noktada bulunan IŞİD, geçtiğimiz günlerde Musul’un kuzey batısında bulunan Sincar ve Zummar bölgelerini ele geçirmişti. IŞİD’in işgali sonrası birçok Yezidi kuzey kentlerine kaçarken 30 binin üzerinde Yezidi ise Sincar Dağları’na kaçmak zorunda kalmıştı. IŞİD’in bu kentlerdeki işgali sonrası 80 kişi Beyaz Saray yakınlarında toplanarak IŞİD’in saldırılarını protesto etti. Sloganlar atarak IŞİD’i kınayan göstericiler IŞİD’in bölgede gerçekleştirdiği katliamları soykırım olarak nitelendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya