Obama memleket yolunda!

ABD Başkanı Barack Obama, Afrika ziyaretinin ilk durağı olan babasının memleketi Kenya’ya gitmek üzere yola çıktı.ABD Başkanı Barack Obama, gerçekleştireceği Afrika ziyaretinin ilk durağı olan Kenya’ya ulaşmak üzere ülkesinden ayrıldı. Akşam saatlerinde K

Obama memleket yolunda!

ABD Başkanı Barack Obama, Afrika ziyaretinin ilk durağı olan babasının memleketi Kenya’ya gitmek üzere yola çıktı.

ABD Başkanı Barack Obama, gerçekleştireceği Afrika ziyaretinin ilk durağı olan Kenya’ya ulaşmak üzere ülkesinden ayrıldı. Akşam saatlerinde Kenya’ya varması beklenen Obama, burada çeşitli temaslarda bulunacak. Obama, babasının memleketi olan ve büyük önem taşıyan Kenya temasları kapsamında başkent Nairobi’de gerçekleştirilecek olan Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne katılacak.

Obama, görevi başındayken Kenya ve Etiyopya’ya ziyaret gerçekleştiren ilk ABD Başkanı unvanını kazanacak. Afrika Birliği’ne de hitap edecek olan Obama, ikili görüşmeler de gerçekleştirecek. Kenya’daki temaslarını tamamlamasının ardından Etiyopya’ya geçecek olan Obama, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ile de bir araya gelecek.

OBAMA BABASININ KÖYÜNE GİTMEYECEK

Afrika’ya düzenlediği tura Kenya’dan başlayacak olan Obama, başkent Nairobi’de çeşitli temaslarda bulunacak. Babasının memleketi olan Kenya’da da büyük bir sevinçle beklenen Obama’nın aile bireyleri ile bir araya geleceği ancak babasının mezarının da bulunduğu Kogelo köyüne gitmeyeceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya