Obama, konuştu "büyük felaket" dedi

Haber61 – Editör Notu - ABD Başkanı Barack Obama’nın merakla beklenen 1915 olayları açıklaması, medyaya yansıdığı şekilde oldu. Başkan Obama, 1915 yılı olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullanmadı. Obama, önceki yıllarda olduğu gibi Ermenice ‘Büyük Felak

Obama, konuştu "büyük felaket" dedi

Haber61 – Editör Notu - ABD Başkanı Barack Obama’nın merakla beklenen 1915 olayları açıklaması, medyaya yansıdığı şekilde oldu. Başkan Obama, 1915 yılı olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullanmadı. Obama, önceki yıllarda olduğu gibi Ermenice ‘Büyük Felaket’ anlamına gelen "Meds Yeghern" ifadesini kullandı.

Ermenilerin acılarını paylaştıklarını anlatan Obama, Papa Francis’in görüşlerini ifade etmesinden memnuniyet duyduklarını da ekledi. Bu durum Türkiye’den nasıl bir tepki alacak merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Barack Obama’dan Ermeni Soykırımı’nın yıldönümünde “soykırım” ifadesini kullanmasını beklemediğini söylemişti. "Meds Yeghern" kelimesine ne diyecek merak konusu oldu.

Öte yandan A.B.D’nin Irak’ı işgal ederek 3 Milyon sivil ve çocuğu katletmesinin bu yıl 13’ncü yılı. 13 Yıl önce Amerika devlet başkanı George W. Bush, Irak’ta nükleer silah var diyerek bölgeyi işgal etmişti. 13 yıl süren işgalde 3 milyon çocuk ve kadının aralarında bulunduğu sivil hayatını kaybetmişti. Fakat bir türlü iddia edilen nükleer silah bulunmamıştı.

Amerika’nın Afganistan işgalinde de facialar yaşanmıştı. ABD, askerler Ortadoğu’da tecavüzleriyle de sürekli gündeme gelmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya