Obama kendisine suikast tezgahladı

 ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin Tennessee eyaleti meclis üyesi Kelly Keisling, Başkan Barack Obama'nın 2012 seçimlerini engellemek için kendisine yönelik sahte suikast girişimi tezgahladığı söylentisini binlerce seçmene e-postayla yoluyla iletti. Söylenti

Obama kendisine suikast tezgahladı

 

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin Tennessee eyaleti meclis üyesi Kelly Keisling, Başkan Barack Obama'nın 2012 seçimlerini engellemek için kendisine yönelik sahte suikast girişimi tezgahladığı söylentisini binlerce seçmene e-postayla yoluyla iletti. Söylenti bir süredir muhafazakar çevrelerde dolaşıyordu.

 

Keisling, resmi hesabından seçmenlere gönderdiği e-posta, Obama'nın ve İç Güvenlik Bakanlığı'nın, sıkıyönetim yasasının uygulanması ve seçimlerin ertelenmesiyle sonuçlanabilecek bir dizi eylem planladığı söylentisini içeriyor. 

 

E-postadaki söylentiye göre, şehirlerde kargaşaya ve sıkıyönetim yasasının uygulanmasına yol açacak eylemler arasında Başkan Obama'ya sahte bir suikast girişiminde bulunulması da yer alıyor. 

 

Komplo teorisinin başlangıç noktasının ise, Doug Hammon'un yazdığı ve CanadaFreePress.com adresli internet sitesinde yayımlanan makale olduğu, Hammon'un teorisinin, İç Güvenlik Bakanlığı'nda görevli bir muhbirle yaptığı konuşmalar üzerine doğduğu bildirildi.

 

Meclis üyesi Keisling'in seçmenlere gönderdiği e-postanın, Floridalı muhafazakar blogcu Joe Angione'nin bu konuda internette yaygın biçimde dolaşan yazısının "iletilmiş" hali olduğu sanılırken, Angione ise yazının girişinde söylentinin ne doğrulandığını ne de yalanladığını, insanların söylentinin gerçeklemesini önlemek için çalışması gerektiğini belirtiyor. 

 

Angione'nin kaleme aldığı hikaye, bu hafta Florida Anayasa Parti'nin internet sitesinde de yayımlandı. Parti başkanı Mark Pilling, yazdığı notta, bu yıl benzer bir kargaşanın meydana geleceğine inandığını söyledi.

 

Meclis üyesi Keisling'in asistanı Frankie Anderson, e-postanın, "Keisling'in talebi" üzerine olarak resmi hesabından, "Holt Whitt" adıyla gönderildiğini doğrulayarak, e-postada Whitt'in asistan olarak tanıtıldığı belirtildi.

 

Anderson, Keisling'in e-postayı yollamak istemesinin nedeni konusunda açıklama yapmadığını belirtirken, meclis üyesinin Byrdstown'daki sigorta bürosuna bırakılan mesajlara ve evine gönderilen çağrılara cevap vermediği kaydedildi.

 

İlk kez 2010 yılında meclis üyesi seçilen, sigorta şirketi sahibi Keisling'in gönderdiği e-postanın, Clay, Jackson, Pickett ve Scott ilçeleriyle Anderson'un bir bölümü kapsayan 38. bölgede yaşayan seçmenlere gittiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya