O vekilden Erdoğan'a cevap!

Çok konuşulmuştu...

O vekilden Erdoğan'a cevap!
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kanı bozuk' dediği Özdemir, 'Kan testi yaptırdım, dünya vatandaşı çıktım' dedi, tepki çeken bir açıklama daha yaptı: Erdoğan liderken Türkiye AB'ye üye olamayacak.

'Soykırım' tasarısını Alman Meclisine sunan Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu sürece Türkiye'nin AB üyesi olamayacağını söyledi. Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Özdemir," Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olması, Erdoğan liderken kesinlikle olmayacak" ifadelerini kullandı.

KAPILARI TAMAMEN KAPATMADI

Türkiye'nin AB üyeliğine kapıları tamamen kapatmayan Özdemir, "Ancak, uzun vadede biz Avrupa'da demokratik bir Türkiye'ye ilgi duyuyoruz" dedi. Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU'nun Türkiye ile üyelik görüşmelerine kapıları kapatmasını eleştiren Özdemir, tam üyelik yerine imtiyazlı ortaklığın dillendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

GERİ KABUL ANLAŞMASINI ELEŞTİRDİ

Başbakan Angela Merkel'in çabaları sonucu AB ile Türkiye arasında sığınmacı krizinin çözümü konusunda varılan geri kabul anlaşmasını da eleştiren Cem Özdemir, kısa vadeli çıkarlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaranmaya çalışıldığını öne sürdü.

"TAKTİKSEL TÜRKİYE POLİTİKASI"

Birlik partilerinin Türkiye'ye yönelik politikalarda pusulayı şaşırdığını belirten Özdemir, Türkiye politikasının stratejiden yoksun olduğunu, sadece taktiksel olarak hareket edildiğini savundu.

"İTTİHATÇILARIN KAHRAMANLAŞTIRILMASINA İTİRAZ ETTİM"

'Soykırım' tasarısını Alman Meclisine sunan Cem Özdemir, "Tahayyülü imkansız suçlar işlemiş ittihatçıların kahramanlaştırmasına itiraz ettiğini, Ermenileri kurtaran vicdan sahibi Osmanlı valilileri ve Müslümanlarının olduğunu belirtti.

"HAMAMA GİREN TERLER"

Cumhuriyet Gazetesi'nden Selin Ongun'a konuşan Özdemir, kendisine koruma verilmesini yorumlarken "Siyasetçi olarak ilk defa yaşadığım şeyler değil bunlar. Hamama giren terler misali sonuçlarına katlanamayacaksam niye yapıyorum ki bu işi" dedi.

"İKİSİ DE TÜRKİYELİLER YÜZÜNDEN"

Cem Özdemir, "Ermeni Soykırımı" tasarısına evet oyu vermesinin ardından kendisine polis koruması verilmesi hakkında "İşin ilginci hayatımda iki kez koruma verildi. İkisi de ekseriyetle Türkiyeliler yüzünden. İlki, ilk kez milletvekili seçildiğim 94 sonrasına rastlar. Şimdi ise Türkiye Cumhurbaşkanı'nın doğrudan hedef göstererek başlattığı bir linç kampanyasından korunuyorum. Sizce de abes değil mi Türkiye dışında siyaset yapan bir Alman siyasetçi için?" diye konuştu.

"KAN TESTİ YAPTIRDIM DÜNYA VATANDAŞI ÇIKTIM"

Erdoğan'ın 'kan testi' çıkışına esprili bir yanıt veren Özdemir, hastaneye gidip kan testi yaptırdığını ve 'dünya vatandaşı' çıktığını da anlatarak, insan olmanın her şeyden daha önemli olduğunu söyledi: "21'inci yüzyılda hâlâ bir cumhurbaşkanının siyaseten her türlü eleştiri hakkına sahipken, koskoca bir meseleyi kan testine indirgemiş olması."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Erdoğan, önce Özdemir için "Çocuk o çocuk" yorumunu yapmış, ardından "Neymiş, birileri de diyor ki güya Türk… Ne Türk'ü be… Bunların kanının laboratuvar testinden geçmesi lazım" demişti.

ÖZDEMİR'E KORUMA VERİLMİŞTİ

Erdoğan'ın sözlerinin ardından Özdemir'e çok sayıda ölüm tehdidi aldığı için yakın polis koruması verilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya