"Nükleere devam edeceğiz"

 Başkent Tahran'da düzenlenen 'Cumhurbaşkanı Genç Danışmanlar' oturumunda konuşan Ahmedinejad, İran'ın yeraltı ve yerüstü olmak üzere çok büyük kaynaklara sahip olduğunu belirtti. Asırlar boyunca İran'ın bilim ve sanat alanlarında dünya ile yarıştığını be

"Nükleere devam edeceğiz"

 

Başkent Tahran'da düzenlenen 'Cumhurbaşkanı Genç Danışmanlar' oturumunda konuşan Ahmedinejad, İran'ın yeraltı ve yerüstü olmak üzere çok büyük kaynaklara sahip olduğunu belirtti. Asırlar boyunca İran'ın bilim ve sanat alanlarında dünya ile yarıştığını belirten Ahmedinejad, hayata geçirilen yeni nükleer projeler hakkında açıklama yaptı.

 Nükleer yakıtı tedarikini sağlayacak yerli üretim nükleer yakıt çubukları hakkında bilgi veren Ahmedinejad, "Bu yakıt çubukları, İran'ın nükleer teknoloji alanındaki en büyük adımlardan biridir. Batılı devletlerin tehdit ve ambargolarına rağmen nükleer faaliyetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

 Batılı ülkelerden reaktör için yakıt istediklerini ancak bu isteklerinin geri çevrildiğini belirten Ahmedinejad, "Batılıların emri vaki ve hükümran tavırları nedeniyle kendi nükleer yakıt çubuklarımızı ürettik" açıklamasında bulundu.

 Ahmedinejad; Natanz Nükleer Tesisi'ndeki yeni kuşak santrifüjlerin, eski kuşak santrifüjlere kıyasla 3 kat daha hızlı çalıştığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler