Nijerya'da intihar saldırısı: 5 ölü

Görgü tanıklarından Amuni Süleyman, Yobe eyaletinin Potiskum kentinde intihar bombacısının toplu ulaşım aracına bindikten sonra bombayı patlattığını belirtti.Patlamada, saldırgan dahil beş kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Potistkum H

Nijerya'da intihar saldırısı: 5 ölü

Görgü tanıklarından Amuni Süleyman, Yobe eyaletinin Potiskum kentinde intihar bombacısının toplu ulaşım aracına bindikten sonra bombayı patlattığını belirtti.

Patlamada, saldırgan dahil beş kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Potistkum Hastanesi, beş kişinin öldüğünü doğruladı. İntihar bombacısının Boko Haram üyesi olduğu kaydedildi.

Bölgede geçen hafta düzenlenen bombalı saldırıda iki polis, bir hafta önce iki intihar eyleminde de yedi kişi ölmüştü.

Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde 2009'dan beri şiddet eylemleri düzenleyen Boko Haram örgütünün saldırılarında, güvenlik görevlileri dahil 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya