Netanyahu'dan nükleer silah yalanı

Guardian Gazetesi ve El Cezire televizyonunun yayınladığı çok gizli bir MOSSAD belgesinde, İran'ın nükleer silah üretmek için "gerekli faaliyetleri yerine getirmediği" rapor ediliyor. MOSSAD belgesinde, "İran elindeki uranyumun sadece yüzde 20'sini zengin

Netanyahu'dan nükleer silah yalanı
Guardian Gazetesi ve El Cezire televizyonunun yayınladığı çok gizli bir MOSSAD belgesinde, İran'ın nükleer silah üretmek için "gerekli faaliyetleri yerine getirmediği" rapor ediliyor.
 
MOSSAD belgesinde, "İran elindeki uranyumun sadece yüzde 20'sini zenginleştirdi. Daha fazla zenginleştirme için kapasitesi yok" bilgisi yer alıyor. MOSSAD raporunun tarihi, Binyamin Netanyahu'nun 2012'de BM Genel Kurulu'nda İran'ın nükleer kapasitesi konusunda yaptığı konuşmadan birkaç hafta sonrayı işaret ediyor.
 
Netanyahu o konuşmasında "patlamaya hazır bir bomba" grafiği göstererek, İran'ın 1 yıl içinde nükleer bomba üretmeye hazır olduğunu iddia etmişti.
Geçen ay MOSSAD'ın üst düzey yöneticilerinin ABD Kongre üyelerini ziyaret ederek, Netanyahu'nun İran'n nükleer programı hakkındaki tavrını eleştirdiği ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler