'Netanyahu tam bir yalancı'

Fransız haber sitesi www.arretsurimages.net' in iddiasına göre, G20 zirvesinde mikrofon açık kalınca Obama ile Sarkozy arasındaki gizli konuşma, kaydedilemese de gazeteciler tarafından duyulmuş oldu."İki devlet yöneticisi arasındaki, gizli kalması gereken

'Netanyahu tam bir yalancı'

Fransız haber sitesi www.arretsurimages.net' in iddiasına göre, G20 zirvesinde mikrofon açık kalınca Obama ile Sarkozy arasındaki gizli konuşma, kaydedilemese de gazeteciler tarafından duyulmuş oldu.

"İki devlet yöneticisi arasındaki, gizli kalması gereken ama öyle olmayan bir konuşmaydı" şeklinde verilen haberde, diplomasi diline uygun olmayan birkaç cümlelik diyaloğun meraklı gazetecilerin gözünden ve kulağından kaçmadığı ifade edildi.

G20 zirvesi kapsamında 3 Kasım günü Cannes'da gerçekleşen ikili görüşme sonrasında basın açıklamasının akabinde bir kenara çekilip samimi bir konuşmaya dalan Obama ve Sarkozy arasında geçtiği öne sürülen konuşma, Obama'nın "Filistin için UNESCO'da olumlu oy kullanacağınızı neden önceden bildirmediniz?" sitemiyle başladı.

"ONU GÖRMEYE TAHAMMÜL EDEMİYORUM"

İddiaya göre, iki lider daha sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında konuşmaya başladı. Sarkozy, Netanyahu için "Onu daha fazla görmeye dayanamıyorum, tam bir yalancı" derken, Obama "Sen ondan bıktın, bense onunla her gün görüşmek zorundayım" yanıtını verdi. Obama, Sarkozy'den Filistinlileri "BM üyeliğinde pedala yavaş basmaya" ikna etmesini de istedi.

Yaşanan bu "sızıntının" teknik bir aksaklık sonucunda gerçekleştiğine değinilen haberde, iki-üç dakikalık bu konuşmaya çok sayıda gazetecinin kulak misafiri olduğu belirtilirken, böylesine sansasyonel bir haberin medyada yer almamasının nedeninin, organizasyonu yapanların başına büyük bir dert açmamak için alınan bir ortak karardan kaynaklanmış olabileceği ihtimaline vurgu yapıldı.

Haberde, olay yaratacak bu konuşmadan sadece Le Monde gazetesi yazarı Arnaud Leparmentier'nin kendi blogunda söz ettiği, onun da sadece bir cümleden ibaret olduğu ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler