'Ne Arap Baharı, ne İslamcı Kışı'

 Financial Times için bir makale kaleme alan İsrail'in eski dışişleri bakanı Tzipi Livni, Mısır'da yeni işbaşına gelen Müslüman Kardeşler adayı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin zorlu bir seçimle karşı karşıya olacağını yazıyor.Buna göre Cumhurbaşkanı Murs

'Ne Arap Baharı, ne İslamcı Kışı'

 

Financial Times için bir makale kaleme alan İsrail'in eski dışişleri bakanı Tzipi Livni, Mısır'da yeni işbaşına gelen Müslüman Kardeşler adayı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin zorlu bir seçimle karşı karşıya olacağını yazıyor.

Buna göre Cumhurbaşkanı Mursi ya Washington'a yönelecek, ya İran'a.

İsrail Dışişleri bakanının konuyu böyle görmesinin nedeni, diplomasi takvimi.

Livni'nin Financial Times'da yazdıklarına bakılırsa, Cumhurbaşkanı Mursi, ağustos sonu-eylül başı için iki önemli davet aldı.

Davetlerden biri ABD Başkanı Barack Obama'dan geldi.

Obama, Cumhurbaşkanı Mursi'yi eylül ayı başında New York'taki BM zirvesi sırasında ikili bir görüşme yapmaya davet etti.

Diğer davet ise Tahran'dan; Tahran 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılması beklenen Bağlantısızlar Hareketi'nin konferansına evsahipliği yapacak.

Livni Mısır siyasetinin bugünkü işleyişinin ortada İslamcı bir rejim olduğu saptamasını yapmaya yetmeyeceğini söylüyor.

Livni Mısır'daki durum için "ne Arap Baharı ne de İslamcı Kışı" diyor...

Livni İsrail'in Ortadoğu'da olanlarda bir rolü olmadığını ama bölgenin geleceğini şekillendirmek için Arap komşularıyla birlikte çalışması gerektiğini söylüyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler