NATO'dan flaş Suriye kararı!

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye’ye yönelik muhtemel bir ABD operasyonunda Esed rejiminin hedefi durumuna gelecek müttefikleri Türkiye’yi ve güneydoğu sınırını korumaya devam edeceklerini söyledi.NATO’nun zaten Türkiye ve halkının savunu

NATO'dan flaş Suriye kararı!

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye’ye yönelik muhtemel bir ABD operasyonunda Esed rejiminin hedefi durumuna gelecek müttefikleri Türkiye’yi ve güneydoğu sınırını korumaya devam edeceklerini söyledi.

NATO’nun zaten Türkiye ve halkının savunulması için yerleştirdiği Patriot füzeleriyle Suriye meselesinde rol oynadığını belirten Rasmussen, “Türkiye’yi etkili şekilde savunma ve koruma için tüm planlarımız zaten uygulamada. Bu açıdan ek hazırlığa gerek olduğunu düşünmüyorum.” dedi. Konuşlandırılan Patriot füzelerinin Suriye’ye karşı caydırıcı etkisi olduğunu vurgulayan Rasmussen, “Ama Türkiye’ye bir saldırı olursa, bunu hepimize yapılmış sayarız. Kesinlikle müttefikler buna nasıl cevap verileceğini müzakere eder” ifadelerini kullandı.

Suriye’de 21 Ağustos’ta gerçekleşen kimyasal saldırıya dair delillerin kendisine sunulduğunu ve saldırıdan Suriye hükümetinin sorumlu olduğuna ikna olduğunu söyleyen NATO Genel Sekreteri, kimyasal saldırıya karşı Suriye’ye güçlü bir uluslararası cevap verilmesi gerektiğini vurguladı. Rasmussen, “Yüzlerce erkek, kadın ve çocuğun hayatına mal olan dile bile getirilemeyecek bu eylemin göz ardı edilemeyeceğini düşünüyoruz. İleride bir daha kimyasal saldırı olmaması için güçlü bir uluslararası karşılık verilmesi gerektiği konusunda mutabık olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya